Još jedno točno predviđanje: Simpsoni su prije tri godine odali počast Bowieju i Alanu Rickmanu

Screenshot: YouTube

AUTORI "Simpsona" još jednom su predvidjeli budućnost ili se barem tako čini. Prije malo manje od tri godine, točnije 10. veljače 2013. emitirali su valentinovsku epizodu te crtane serije u kojoj se pojavljuju David Bowie i Alan Rickman te su time nenamjerno odali počast dvjema britanskim ikonama koje su preminule ovog tjedna u razmaku od četiri dana.

U epizodi se Rickman pojavljuje u svojoj ulozi Severusa Snapea iz "Harryja Pottera", dok je Bowie napisao pjesmu "All The Young Dudes", odnosno "Svi mladi dečki".

U toj epizodi, sudeći po članku Entertainment Weeklyja iz 2013. godine, Bart pokušava zadiviti djevojku, kojoj glas posuđuje glumica Zooey Deschanel, a Marge izbacuje Homera iz kuće jer nije želio ići s njom na jedno događanje. U nastojanju da osvoje srca dama, Bart, Homer i skupina muškaraca koji žive u kompleksu za samce Brokewood Apartments, odluče pogledati film "Ljubav, nesumnjivo" (referenca na film Ljubav zapravo u kojem je glumio sam Rickman).

U parodiji tog filma glas premijeru kojeg u originalu glumi Hugh Grant posuđuje Benedict Cumberbatch, a taj lik izjavljuje svoju ljubav djevojci iz niže klase Elizi Commonbottom, nakon čega se poljube te počinje cijeli niz referenci na britansku popu kulturu. Tako se pojavljuje Snape (kojem je također glas posudio Cumberbatch), Bowiejeva pjesma te referenca na "Doktora Whoa".

Neobične epizode možda se nitko ne bi ni sjetio da "Simpsoni" na Twitteru nisu u četvrtak, nakon vijesti o smrti Alana Rickmana, objavili link na video. 

Pročitajte više