Još ljubavi i intriga: Ljubiša Samardžić planira u Dubrovniku snimati TV seriju

POZNATI srpski glumac, redatelj i producent Ljubiša Samardžić već tradicionalno ljetuje u Dubrovniku, a ove godine je i gost festivala komorne glazbe "Julian Rachlin and Friends". Pored toga Samardžić je boravak u Dubrovniku iskoristio i kako bi zamjenici dubrovačkog gradonačelnika Tatjani Šimac Bonačić iznio svoj prijedlog o snimanju TV serije.

Riječ je o seriji čiji scenarij potpisuje sam Ljubo, a rađen je prema romanu Brendona Vida "Dubrovački gusar". Radnja je smještena u Dubrovnik 16. stoljeća, a u središtu je ljubavna priča dvoje mladih Dubrovčana. Snimanje bi se odvijalo izvan turističke sezone, a Samardžić ne odbacuje ni mogućnost snimanja filma te kazališnu izvedbu prema istom predlošku, prenosi Slobodna Dalmacija.

Zainteresirao Štroka i Svilana

Tatjani Šimac Bonačić je podržala ideju, ali je također naglasila kako je trenutna financijska situacija jako teška. Tu je uskočio vlasnik Jadranskih luksuznih hotela Goran Štrok koji bi, prema Ljubišinim riječima, trebao sufinancirati snimanje serije, a za projekt se zainteresirao i direktor programa Nove TV Siniša Svilan.

Samardžić je rođen u Skopju u siromašnoj obitelji, vrlo rano ostao je bez oca, a djetinjstvo je proveo radeći u obiteljskoj slastičarnici. U Beograd se uputio s kartonskim koferom u rukama, a prekretnica njegovog života dogodila se kada je upoznao Krešu Golika koji ga je angažirao za film Branka Bauera, "Prekobrojna". Glumio je u nebrojenom nizu partizanskih filmova, partneri su mu nerijetko bili Boris Dvornik i Bata Živojinović, a danas se produkcijom i režijom bavi više nego glumom.

Pročitajte više