Još osam žena tuži PlayStation zbog seksizma

Ilustracija: EPA (Na fotografiji nije osoba iz teksta)

PROŠLOG studenog, bivša IT analitičarka u PlayStationu podigla je tužbu protiv kompanije zbog diskriminacije i neosnovanog otkaza nakon što je iznijela svoju zabrinutost za "diskriminaciju žena". Iako je Sony od suda tražio da se tužba odbaci zbog nedostatka dokaza, još osam žena podiglo je tužbe protiv kompanije zbog seksizma.

Optužnica uključuje primjere "ponižavajućih komentara, neželjenih udvaranja i zanemarivanje njihovog posla i ideja" te "osjećaja da je ženama teže napredovati u kompaniji". Ove optužbe stigle su nedugo nakon što je Sony negirao "bilo kakvu namjernu diskriminaciju" unutar kompanije.

"Sony nije sposoban prikladno se nositi s toksičnim okruženjem"

Veteranka u PlayStationu Marie Harrington tvrdi da žene teže dolaze do promaknuća i da se radi o samo četiri žene na čak 70 muškaraca koji su uzeti u obzir tijekom razmatranja promaknuća. No, tu su još i brojni komentari o "obiteljskom životu zaposlenica koje nikada nije čula na račun zaposlenika".

Bivša zaposlenica Kara Johnson samo je jedna od 10 žena koje su napustile ured u Rancho Bernardu u Kaliforniji nakon što su prijavile sustavne probleme koji postoje unutar kompanije. Nakon što su probleme prijavile ljudskim resursima, susrele su se s nerazumijevanjem. Johnson je zaključila da "Sony nije sposoban prikladno se nositi s toksičnim okruženjem".

Pročitajte više