Josipa Lisac: Svoje koncerte prodajem jumbo plakatima, a Seki Aleksić ne treba ni papirić!

UOČI svojeg beogradskog koncerta, Josipa Lisac progovorila je o očekivanjima i nadanjima vezanim za njega. Josipa će u Sava centru nastupiti 28. listopada, nakon nešto više od tri godine otkako je tamo posljednji put pjevala, i koncertu se, kaže, neizmjerno raduje. Također, zanimljiva je činjenica da su se, nakon ankete koju su ondje proveli srpski mediji, većina Srba izjasnilo da bi radije otišli na koncert Josipe Lisac nego Severine, što samo dokazuje koliko je osebujna pjevačka diva popularna i na teritoriju van domovine. "Ja sam jedna od sretnih, jedna od tisuću onih koja može reći da upravo u svom rodnom Zagrebu, kod kuće, imam najljepše koncerte", kaže Josipa za Jutarnji list.

"Meni trebaju jumbo plakati da promoviram svoj koncert, dok Seki Aleksić ne treba ni komadić papira da svoj rasproda. To je, nažalost, postalo tako, svi vole i hrle na taj turbofolk", smatra Josipa, negirajući priči da hrvatske zvijezde u Srbiji imaju puno bolji tretman nego u domovini.

"Nastupila sam u Sava centru prije tri godine i bilo mi je prekrasno. Na koncertima vlada potpuna tišina, publika je koncentrirana i sluša svaku notu, svaki moj stih. Ja znam što oni vole, ludi su za ‘Dnevnikom’, tako da će i moj repertoar biti kronologija glazbenog stvaralaštva", kaže Lisac.

"Bila sam tamo prije mjesec dana i pet sati davala intervjue za njihove medije. ‘Ja sam odrasla s vašim pjesmama’, govorili su mi mnogi i moram priznati da, iako sam nekad imala karijeru u cijeloj Jugoslaviji, neke sam stvari zaboravila i bilo mi je ugodno to ponovno čuti", prisjetila se za kraj.

Inače, Josipa Lisac ovim koncertom će proslaviti svoj 59. rođendan.

Pročitajte više