Juliette Binoche o Cannesu: Svrha ovakvih festivala je osvijestiti probleme o kojima se godinama šuti!

JULIETTE BINOCHE osvojila je na 63. Cannes Film Festivalu nagradu za najbolju glumicu za glavnu ulogu u filmu Vjerna kopija" redatelja Abbasa Kiarostamija. Juliette je u ekskluzivnom intervjuu za RTS rekla kako je od svih festivala, onaj u Cannesu najviše internacionalno obojan.

"Cannes je važna misija u svijetu filma i kada je riječ o poticanju ljudska svijesti, jer saznajete stvari koje su desetljećima bile zapostavljane. To i jest svrha postojanja festivala i filmova", rekla je francuska glumica.

"Male uloge otvorile su mi put do ove nagrade" 

"Osjećam se kao da sam rođena ovdje, prije 25 godina s filmom Andrea Techinea "Rendez-vous", tada su me novinari i prepoznali. Prije no što su došli veliki filmovi, imala sam male uloge i one su mi otvorile put do ovog festivala", rekla je Binoche, koja je 1996. godine dobila i Oscara za najbolju sporednu glumicu u filmu "Engleski pacijent".

Juliette Binoche potječe iz pariške glumačke obitelji, a u glumački svijet ušla je već sa 17 godina, kada je postala glumica i redateljica. Jedno je vrijeme pohađala i dramsku akademiju. Od 1983. godine glumi na filmu, a neki od najpoznatijih koje je snimila su "Engleski pacijent" i "Čokolada", u kojem je glumila uz Johnnyja Deppa.  

   

Pročitajte više