Jura Stublić o Milanovićevom sloganu: Vjerojatno me slušao u formativnim godinama

Foto: Davor Puklavec/Zvonimir Barišin/Pixsell

"RIJEKE pravde dolaze, izlit će se u proljeće, izlit će se u proljeće, cijelom zemljom u proljeće… I vidimo se u jednoj boljoj i vedrijoj zemlji Hrvatskoj", ovim je riječima Milanović najavio svoju kandidaturu za premijera. Citirao je, naime, stihove iz pjesme Jure Stublića Rijeke pravde.

Stublić je sada rekao da ga Milanović dosad nije kontaktirao kako bi se dogovorili o eventualnom korištenju njegove pjesme u kampanji. Isprva nije baš bio siguran ni što bi mislio o tome. "Primijetio sam da je on to koristio... Još to obrađujem", izjavio je Stublić za Dnevnik.hr.

"Političari vrijeđaju jedni druge, a svi bi trebali raditi na istom cilju, a to je boljitak svih građana Hrvatske. Ne zato što je to moje, ali Rijeke pravde mi se čine kao napredak u političkom diskursu", kaže, između ostaloga, pjevač. 

"Naknadu ćemo nekako riješiti"

Na pitanje hoće li tražiti i određenu naknadu ako Milanović uistinu poželi koristiti njegovu pjesmu u eventualnoj kampanji, kaže: "Mislim da će vrlo vjerojatno doći do kontakta između strana i da ćemo to nekako riješiti." Dodaje da za citiranje pjesme vjerojatno ne može tražiti ništa.

"Vjerojatno je u formativnim godinama slušao moje pjesme i da je to spontano proizašlo. A ako bude nekog nastojanja oko ozbiljnije upotrebe, tu ćemo razgovarati."

Podsjetimo, Milanovićeva objava izazvala je poplavu reakcija na društvenim mrežama. Fore su preplavile Twitter, a njegovu kandidaturu komentirala je i Severina, koja mu je posvetila Konstraktinu pjesmu Novo, bolje.

Pročitajte više