Justin Timberlake favorit dodjele glazbenih nagrada MTV Europe

JUSTIN TIMBERLAKE, pjevač skupine "N´Sync" veliki je favorit s pet nominacija dodjele 10. MTV Europe Music Awards 2003, "europskih Oscara" za pop i rock, koja će se održati u četvrtak navečer u Edinburghu.

Christina Aguilera, Robbie Williams, američke rock skupine The White Stripes i Evanescence kao i Beyonce, pjevačica skupine Destinys Child, u utrci su za nekoliko nagrada na svečanosti koju će ta glazbena tv postaja izravno prenostiti u više od 160 zemalja.

Za desetu obljetnicu MTV Europe Music Awards najavljuju izniman događaj s voditeljicom programa Christinom Aguilerom: Kylie Minogue u utrci za trofeje najbolje pop umjetnice i najbolje umjetnice uopće, Beyonce, Kraftwerk, Pink, Missy Eliott, Naomie Campbell...

Glumac Vin Diesel ("Brzi i žestoki", "XXX") pojavit će u nizu skečeva tijekom trajanja ceremonije dodjele.

Oko šezdeset umjetnika borit će se za 24 nagrade (otkriće godine, najbolja skupina, najbolja pjesma, najbolji album, najbolji koncert, najbolji web site...). Žiri čine televizijski gledatelji MTV Europe pozvani da se do 6. studenoga popodne izjasne na Internet stranici MTW Awards (www.mtveurope.com).

Među europskim glazbenim nagradama MTV-a, najbolju pjesmu godine moći će se odabrati i sms-porukom.

Justin Timberlake nominiran je za otkriće godine, najboljeg pop umjetnika, najbolji album, najbolju pjesmu i najboljeg umjetnika.

Beyonce, Christina Aguilera, Kylie Minogue, Madonna i Pink natjecat će se za naslov najbolje umjetnice.

Područni trofeji za najboljeg umjetnika u pojedinoj europskoj zemlji također će se dodijeliti. Prvi put će tv gledatelji biti pozvani da tijekom večeri pošalju svoj odabir putem sms-a.

Pročitajte više