Kad Beyoncé presudi terapeutu: Kako tvoj playlist liječi dušu

Glazba nije samo pozadinski šum dok pokušavaš naučiti za ispit ili način da preživiš vožnju autobusom bez da te netko slučajno pogodi laktom. Ne, ona je vaš neplaćeni terapeut, vaš tajni savjetnik, vaš psihijatar u sjeni - i to bez čekanja u hodniku!

 

Zašto je 'Despacito' bolji od terapije?

Zamisli ovu situaciju: vani je kišovito, ti si pao matematiku, a pas ti je pojeo domaći. Tuga? Da. Razlog za pustiti 'Someone Like You' od Adele i plakati do sutra? Apsolutno! Ali, nakon treće pjesme, nešto čudno se događa. Tvoje suze prestaju, srce ti se otvara, a ti shvaćaš da možda ipak postoji svjetlo na kraju tunela. Zato što muzika radi ono što ni jedan terapeut ne može - teleportira te iz tvoje sobe u svijet gdje su problemi samo loši refreni.

 

Bitka bendova: One Direction protiv tvoje anksioznosti

Nemojmo se lagati, svaki put kad Harry Styles otvori usta, anksioznost dobije crveni karton i mora izaći iz igre. Glazba ima tu čarobnu moć da iz tebe izvuče sve one emocije koje si mislio da su se zauvijek zaglavile negdje između kemije i povijesti. Pjesma koja te razveseli ili natjera da plešeš može biti tvoj osobni 'reset' gumb. A najbolje od svega? Ne moraš joj objašnjavati zašto si tužan. Samo pritisni play.

 

'Shake It Off' kao filozofija života

Taylor Swift nije samo pop ikona, ona je guru za moderne teen probleme. Njene pjesme nisu samo catchy, one su poput malih terapeutskih sjednica. Razmisli o tome: kad ti život da limune, Taylor ti kaže da ih zatreseš (ili ih barem pretvoriš u hit pjesmu). Ponekad je sve što trebaš da bi prebolio loš dan, lošu ocjenu ili lošeg dečka jednostavno dobra doza 'Shake It Off'.

 

Spotify kao tvoj psihijatrijski odjel

Dakle, sljedeći put kad osjetite da vam je potreban razgovor, ali vam se ne da objašnjavati sve od početka, sjetite se da vaša playlista čeka samo jedan klik daleko. Možda neće riješiti sve vaše probleme, ali će vam sigurno pomoći da ih lakše prebrodite. A tko zna, možda je Justin Bieber zapravo odgovor na sva vaša egzistencijalna pitanja. Pa, barem dok ne izađe sljedeći hit.

 

Pročitajte više