Kad vidite što ljudi rade s hotelskim kuhalima za vodu, više ih nikad nećete taknuti

Screenshot: YouTube

STRUČNJACI su upozorili ljude da ne kuhaju donje rublje u hotelskim kuhalima za vodu, jer to može dovesti do širenja potencijalno smrtonosnih toksina.

Ne šalimo se, zaista su to upozorili. Ako ste normalna osoba, vjerojatno se pitate: "Tko pobogu kuha donje rublje u kuhalima za vodu". Sudeći prema raširenosti te teme na internetu - mnogi.

Sad ćete vjerojatno požaliti svaku kavu ili čaj koji ste popili u hotelskoj sobi, ali kuhanje rublja u kuhalu praksa je koja je očito široko raširena. Gizmodo je primijetio da je pitanje "Kuha li itko od vas donje rublje u kuhalima tijekom putovanja" privuklo je začuđujuće velik broj potvrdnih odgovora. Također, kineska mikroblogerska stranica Weibo puna je takvih iskustava.

I dok iza te radnje možda stoji naizgled logična teorija o ubijanju bakterija kipućom vodom, jedna je stručnjak za Independent izjavio da je ta praksa "zbilja, zbilja, zbilja odvratna", posebice za one koji si nakon toga skuhaju vodu za čaj ili kavu.

Doktorica Heather Hendrickson s Instituta za prirodne i matematičke znanosti na Sveučilištu Massey u Aucklandu tvrdi da neke bakterije mogu preživjeti visoke temperature te mogu naškoditi zdravlju ljudi, ako oni dođu u kontakt s njima.

"Neće uzrokovati mučninu kad se zarazite njima, no njihova prisutnost u određenim okruženjima može stvoriti smrtonosne toksine", rekla je.

"Osim toga, tko zna koliko dugo je u tom kuhalu stajala ta voda, a potom ga je netko drugi koristio", dodala je, nazvavši praksu kuhanja rublja u kuhalu nevjerojatno neodgovornom. 

Pročitajte više