Kada se ugase reflektori: "Beskrajno sam tužna nakon velikih koncerata"

DOBITNICA Porina za životno djelo i jedina hrvatska izvođačica koja je četiri puta rasprodala koncerte u pariškoj Olympiji, danas je održala press konferenciju uoči velikog koncerta "Olympia u Lisinskom" pod medijskim pokroviteljstvom Indexa. Tereza je pričala o svom životu, glazbi, dobrom izgledu i ponajviše o dojmovima koje je stekla nakon koncerta u Parizu. Uoči tog posljednjeg nastupa snimljen je DVD i CD "A L'Olympia" koje će predstaviti uoči svog velikog nastupa u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

"K vragu, recesija je, a svi jure u Arenu na koncerte"

"Mislim da će koncert u Lisinskom biti jedan lijepi koncert, baš kao onaj što je bio u Olympiji. Ne volim puno pričati o sebi, ipak je na drugima da prosude, ali moram priznati da je publika zaista bila oduševljena", izjavila je Dubrovkinja koja dodaje "ako ljubav ne daš onda je nemaš pravo ni primiti". "Jako sam sretna što se pokazao veliki interes za moj koncert. Pitam se, k vragu, recesija je, a svi jure u tu Arenu. Nije to baš malo ljudi i treba skupiti taj novac za ulaznicu. Drago mi je što će u Lisinskom vladati ta intima do koje držim i koja mi je jako važna. Isto tako je važno da publika osjeti treptaje koje im šaljem i da mi isto tako uzvrate."

Iako Tereza ima 71 godinu, osim s mnogo hitova, ona se zaista može pohvaliti i svojim besprijekornim izgledom kojeg je i sama svjesna. "Ne volim se previše slušat i preslušavati. Ovaj DVD 'A L'Olympia' mi nekako dođe da pogledam sve, a ne samo sebe. Mene se treba i gledati. Jako dobro izgledam na tom videu. Malo i škicnem na sebe, ali prije svega, naravno, slušam", našalila se Tereza koja priznaje da ne voli imati previše proba prije koncerta jer nikada ne može otpjevati onako kako to napravi pred vibracijama publike.

"Mi smo ih ispunili svojim umjetničkim adrenalinom i disali zajedničkim ritmom"

"Imala sam samo jednu jedinu probu na dan koncerta u Parizu, a najdivnije je to što ne dajem na probama sve od sebe. Mi smo jedni druge povlačili na tom koncertu. One rupe koje su nastale na probi, mi smo ih ispunili svojim umjetničkim adrenalinom i disali zajedničkim ritmom", ispričala je 71-godišnja glazbena diva.


Dok je tijekom koncerta Tereza ispunjena posebnom energijom i adrenalinom, kada se ugase reflektori, dogodi se nešto sasvim suprotno. "Beskrajno sam tužna nakon takvih velikih koncerata", otkrila je Tereza koja je također ispričala jednu zanimljivu pričicu o djevojčici iz Novog Sada. Naime, novinarka kojoj je majka dok je bila dijete pričala o Terezi koja lijepo pjeva je oduvijek željela otići na njezin koncert te je čak napisala knjigu o Terezi Kesoviji.

"Dobila sam nagradu za 'Naj Dalmatinku'"

"U toj knjizi se radi o malenoj djevojčici koja je silno htjela doći na moj koncert. Međutim, nikako nije mogla doći jer joj je majka bila na putu ili nije imala novaca. Onda je došao strašni rat koji nas je razdvojio, ali nije uništio ljubav koju ona osjeća prema meni."

"Ja sam jako počašćena što ona želi biti dio mog koncerta i zato ću u dosluhu s diskografskom kućom pokloniti dva mjesta u Lisinskom da i ona bude dio mog slavlja", dodaje Tereza koja jedva čeka 25. travnja kako bi podijelila s publikom silnu energiju i sreću koju osjeća tijekom svojih nastupa. Osim što je dobila Porina za životno djelo, Tereza se također pohvalila kako je u kategoriji s Blankom Vlašić dobila nagradu za "Naj Dalmatinku" te nagradu za životno djelo od svog grada Dubrovnika.

A.M.
Foto: Borna Čavrag

Pročitajte više