Kada vidite kako ovaj čovjek zarađuje za život, nikada se više nećete požaliti na svoj posao

Screenshot: Facebook

DRUŠTVENIM mrežama proširila se snimka iz Pakistana koja je izazvala mnoge podijeljene reakcije.

Sayed Abdul Ghani svaki dan nosi na leđima vreću od 100 kilograma brašna. Njegov put je dug jedan kilometar za što zaradi oko 300 pakistanskih rupija (nešto manje od 20 kuna) kako bi prehranio svoju obitelj. To radi svaki dan posljednjih 25 godina.

You think your job is tough?

Posted by RFE/RL on 5. veljača 2016

"Nakon što završim posao, idem na tržnicu i kupim luk i krumpir da nahranim svoju djecu", opisuje Ghani. Kaže da se ponosi što može brinuti za svoju obitelj, a da ne mora prositi.

Za neke je ova priča inspirativna, no drugi su zgroženi što starac mora nositi takav teret svakoga dana: "Ovo je čisto zlostavljanje čovjeka. Njemu ne treba pomoć ili kolica – trebaju mu bolji zakoni za radnike koji bi spriječili to da mora ovako raditi samo da jedva zaradi za život", jedan je od komentara na video.

Nakon što je njegova priča podijeljena gotovo 400 tisuća puta na Facebooku, mnogi su priskočili u pomoć Ghaniju donacijama u novcu, dobio je novi par obuće, a pokrenuta je i crowdfunding kampanja kako bi se barem dijelom okašao život njemu i njegovoj obitelji.
 

Flour Power: Outpouring Of Support For Pakistan's Aging Hercules

Update! There’s been an outpouring of sympathy for Ghani Baba, the man who carries 100 kilograms of flour 1 kilometer on his back every day in Peshawar. What’s being done to help Ghani Baba?

Posted by RFE/RL on 8. veljača 2016

Pročitajte više