"Kako ga je skinuo": Janko Popović-Volarić oduševio gledatelje Crno-bijelog svijeta

Screenshot: HRT

U SINOĆNJOJ epizodi serije Crno-bijeli svijet Janko Popović-Volarić utjelovio je Tonija Maroševića, novinara, urednika i radijskog voditelja koji je ostao zapamćen kao voditelj prve gej emisije u ovim krajevima, emisije Frigidna utičnica, koja se emitirala na Radiju 101.

Popović-Volarić svojom je izvedbom oduševio gledatelje serije te izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama.

"Odličan Janko", "Nisam vjerovala kako ga je dobro skinuo, svaka čast", "Ta poza, izraz lica - isti Toni", "Isti, isti, čak je i tik skinuo", samo su neki od komentara koji se mogu pronaći na Facebooku, a Jankova uloga privukla je pozornost i forumaša koji su se nakon nje prisjetili anegdota s Maroševićem.

"Janko Popović Volarić glumi Tonija Maroševića. Ja tog lika pamtim jer je bio poznanik mojih staraca, ja sam bio kikić od cca 4-5 godina, iz tog vremena ga pamtim, u ogromnom kaputu, s velikim šalom i uvijek mi je dao nekoliko bombona iz džepa: karamele od kokosa koje su mi bile užasne čim bi se dovoljno rastopile na jeziku da osjetim kokosovo brašno. Ali, dao ih je dovoljno da sam mogao brzo ispljunuti nepoželjni okus. Totalno simpa lik (pamtim ga jer je postavljao pitanja i odmah davao odgovore i glupirao se sa mnom kad bi ga sreli u gradu)", napisao je jedan od njih.

Janko se i ranije na svom Instagram profilu pohvalio fotografijama sa snimanja. "Kad ti kostim odradi pola uloge", napisao je tad.

Marošević je ujedno bio i prva osoba na prostorima bivše Jugoslavije koja je osamdesetih godina javno priznala da je homoseksualne orijentacije. Preminuo je 2013. godine, u 68. godini.

Djevojke kojima miriše koža bio je naziv ovotjedne epizode.

"Kipo i Marina se polako privikavaju na njezino drugo stanje. Žac se napokon skinuo iz JNA i tulumari po Zagrebu, ali čeka ga i prva godina vanjske trgovine. Žungul visi ispred zgrade jednog drugog fakulteta, u nadi da će uvrebati brucošicu Bjanku. Njegov otac, potpukovnik Kurtela, sprema se za Split izgladiti stvar s odbjeglom suprugom Milicom. Jagoda je kreirala svoju modnu kolekciju s kojom se planira prijaviti na Zlatnu iglu", sažetak je epizode.

Pročitajte više