Kako izgleda život djece Romana Abramoviča?

Foto: Profimedia

ROMAN Abramovič potvrdio je da prodaje Chelsea, a neto prihod od prodaje kluba proslijedit će novoosnovanoj zakladi za žrtve rata u Ukrajini. Nagađa se da bi iznos za koji ruski bogataš prodaje klub trebao biti oko tri milijarde funti, no službene potvrde o tome nema.

Nakon nekoliko dana medijskih napisa i pritiska engleske javnosti zbog ruske vojne invazije na Ukrajinu, dosadašnji vlasnik odlučio je povući potez o kojem se već neko vrijeme priča. Njegovo priopćenje objavljeno je na službenim internetskim stranicama kluba, aktualnog osvajača Lige prvaka i Svjetskog klupskog prvenstva.

Abramovičevo bogatstvo procjenjuje se na 91 milijardu kuna. Cijela priča oko Chelseaja u prvi plan je gurnula život ruskog bogataša, koji ima sedmero djece.

Najstarija je 29-godišnja Anna, koja je studirala filozofiju na sveučilištu Colombia. Abramovič ju je dobio u braku s Irinom, od koje se razveo 2007. godine. U braku su proveli 11 godina, a Irina mu je bila druga žena, prije nje tri je godine bio oženjen za Olgu Lisovu.

Anna se našla na naslovnicama nakon zaruka s 18 godina. Tad je još bila srednjoškolka, a navodno je njen otac bio bijesan zbog zaruka s tadašnjim dečkom Nikolajem Lazarevim. Mladi par do oltara nikad nije stigao jer su prije toga prekinuli. Proslava njenog osamnaestog rođendana plaćena je stotine tisuća eura, a trenutno živi u New Yorku.

Dvije godine mlađi Arkadij je, poput oca, nogometni fan te ga se često moglo vidjeti na Stamford Bridgeu. Kao i u drugim tradicionalnim ruskim obiteljima, Arkadij je najizgledniji kandidat za nastavak očevog rada.

No Arkadij radi i na stvaranju svog carstva. Osnivač je i vlasnik kompanije ARA Capital, koja između ostalog ima dionice Gazprom Nefta. Navodno ga je zanimala kupnja CSKA Moskve.

Sofia je godinu mlađa od Arkadija, a poznata je kao divlje dijete u obitelji. Veoma je aktivna na društvenim mrežama gdje objavljuje fotografije s odmora na privatnim jahtama. Diplomirala je menadžment i marketing na sveučilištu Royal Holloway, a od studija više su je zanimale divlje zabave i jahanje.

Kad je riječ o njenom 18. rođendanu, angažiran je pop bend McBusted, a među njenim bliskim prijateljima su djeca Davida i Victorije Beckham.

Nakon što je krenula ruska invazija na Ukrajinu, Sofia joj se javno usprotivila. "Najveća i najuspješnija laž Kremlja je da većina Rusa podržava Putina", poručila je.

Dvadesetogodišnja Arina također je obožavateljica jahanja, a u tome je sa svojim konjem Pringle bila prilično uspješna. Navodno je njen otac dao više od 450 tisuća kuna za konja kako bi njegova mezimica bila uspješna na natjecanju 2013. godine. Arina se navodno želi preseliti u Australiju i baviti zoologijom.

Ilija je tek punoljetan i javnosti najmanje poznat. Nije poznato planira li upisati fakultet.

Abramovičevo posljednje dvoje djece rođeno je u New Yorku, naravno - na Manhattanu. Brak s Irinom završio je zbog lijepe kćeri ruskog bogataša Daše Žukove. Aaron (11) i Leah Lou (7) žive s majkom u New Yorku jer su se ona i Abramovič razveli 2017. Pohađaju privatne škole, a nakon razvoda Abramovič redovito putuje u Ameriku da ih vidi. Kad je u Europi, putem videochatova komunicira s djecom i bivšom suprugom.
 

Pročitajte više