Kako izgleda život s penisom od samo 2,5 centimetara: "Ni prostitutke me ne bi htjele"

Foto: 123rf

BEZ OBZIRA na to što se priča, veličina je bitna. Ne čudi stoga što je muškarac, kojem su strani mediji nadjenuli ime Steve Baker kako bi zaštitili njegov identitet, bio depresivan zbog svog penisa od svega 2,5 centimetara.

Ono što mu je ulilo kakvu-takvu nadu jest nedavno otkriće da nije jedini muškarac na svijetu s tim problemom, već da je to iznenađujuće česta pojava. Veličina njegovog penisa posljedica je stanja poznatog pod nazivom Hypospadias, a vjeruje se da pogađa jednog od 125 muškaraca, što je daleko više od onoga što je Baker vjerovao.

Cijeli Bakerov život bio je obilježen stanjem o kojem s njim nisu željeli razgovarati ni roditelji, ni djevojke ni liječnici, a tek je prije tri godine ovaj 62-godišnjak shvatio da nije jedini, i to na internetskim stranicama na kojima se okupljaju muškarci s tim problemom.

Često su odgajani kao djevojčice

Oni pogođeni ovim stanjem imaju urođenu manu te im se otvor ne nalazi na vrhu penisa, već se može nalazi čak uz korijen. Uz tu manu često pate i zbog "mikropenisa", koji se definira kao muški spolni organ manji od 6 centimetara. Uzrok ovog stanja je nepoznat, a rijetke studije ukazuju da ga može uzrokovati zagađenje okoliša te konzumiranje ženskih hormona putem vode.

Bez obzira na to što ga uzrokuje jedno je sigurno - normalno uriniranje, seks i život bez zadirkivanja ovim su ljudima potpuna nepoznanica. Oni s najekstremnijim oblicima često su pri rođenju pogrešno smatrani djevojčicama te su nakon operacija tako odgajani, unatoč tome što nose muške kromosome.

"Bilo je ogromno olakšanje saznati da nisam jedini. Netko mi je trebao reći što nije u redu sa mnom jer je moj život mogao biti mnogo drugačiji. Ako su moji roditelji znali da nešto nije u redu sa mnom, to nikada nisu rekli, kao ni liječnici koji su me sigurno pregledali kao bebu. Sigurno su to svi vidjeli, ali im je bilo preneugodno reći mi išta", rekao je Steve za Daily Mail.

Dodao je da mu je zbog toga samopouzdanje oduvijek bilo na niskim razinama.

"Kad sam odrastao, nikad se nisam želio svlačiti pred drugima, ni danas to ne činim. Volio sam plivati, ali nošenje uskih gaćica bilo mi je noćna mora", ispričao je.

S 21 godinom otišao je u Australiju te je posjetio liječnika, koji je osim krive dijagnoze odlučio obrezati Stevea, no to je učinio tako da mu je odrezao živčane završetke s vrha penisa. Zbog toga Steve danas teško postiže orgazam.

"Imam isti seksualni nagon kao i svi ostali, no treba mi čak sat i 45 minuta da ejakuliram. To ne utječe baš najbolje na ljubavne veze", rekao je Steve.

Njegovo stanje je naslijedno

S 29 godina oženio je sestru svog najboljeg prijatelja, koja je od njega bila mlađa šest godina i potpuno neiskusna u seksu. Iako im je seksualni život patio zbog njegovog stanja, preselili su se u Kanadu i tamo kupili kuću. Dobili su dva sina, no nakon nekoliko godina su se razveli.

"Nismo bili jedno za drugo, a ni seks nam nije baš pomogao. Bilo je preteško, gotovo da nije ni bilo seksa. Otada sam bio u samo jednoj vezi i dugo se nisam ni s kim seksao. Čak i da sam muškarac koji plaća za seks s prostitutkama, ni one me ne bi htjele", našalio se na kraju.

Iako je sada sam, više od svega muči ga činjenica da je njegovo stanje nasljedno pa se boji da ga nije naslijedio jedan od njegovih sinova. Baš poput njegovih roditelja, ni on sa sinovima o tome nije pričao. 

Pročitajte više