Kako je Adam Sandler uspio zaraditi 73 milijuna dolara i postati najplaćeniji glumac?

Foto: Press

Adam Sandler prošle je godine uprihodio vrtoglava 73 milijuna dolara, što ga je stavilo na vrh ljestvice najplaćenijih glumaca Hollywooda. No, kako je uopće uspio zaraditi toliku lovu kad lani nije glumio ni u jednom blockbusteru ili kino izdanju?

Sandler ima drugačije načine zarade

Iako nije glumio ni u jednom klasičnom filmskom, kino projektu, producirao je i glumio u tri filma za Netflix: Murder Mystery 2, You Are Not Invited to My Bat Mitzvah i Leo. Radio je i na akcijskoj komediji The Out-Laws.

Također, odradio je 44 stand-up nastupa diljem SAD-a u sklopu svoje komičarske turneje, piše The Guardian. Ipak, najveći je dio zarade vjerojatno došao od ugovora s Netflixom, koji je Sandler prvi put potpisao još 2014. godine za četiri filmska projekta. Nakon toga je ugovor produžio 2017. i 2020. godine, a na tome vjerojatno neće stati. 

 

U proteklom desetljeću za Netflix je producirao 10 filmova, od čega su tri izašla lani. Murder Mystery 2 bio je peti najgledaniji film na Netflixu (iako su ga kritičari pokopali). Sandler je posljednji put bio na vrhu liste 2002., kada je zaradio 47 milijuna dolara glumeći u filmovima kao što su Mr. Deeds i Punch-Drunk Love.

Iza njega je Margot Robbie

Margot Robbie, glavna glumica u megahitu Barbie, zauzima drugo mjesto na listi kao najmlađa glumica i samo jedna od dvije glumice na listi. Druga žena na popisu je Jennifer Aniston, za čiju su zaradu uvelike zaslužni Prijatelji, iako je njihovo emitiranje završilo prije 20 godina.

U top 5 su još i Tom Cruise, Ryan Gosling i Matt Damon.

Čitavu listu pogledajte ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.