Kako kupiti stan po najpovoljnijoj cijeni?

Foto: Promo

IAKO su cijene stanova na tržištu zadnjih nekoliko godina pale i preko 20% (ovisno o samoj mikro lokaciji, kvartu tj. dijelu grada), i dalje postoji popriličan prostor da kvalitetnom pretragom nekretnina, kao i pregovaranjem s prodavateljima ili pak agencijama za nekretnine, dođete do odlične cijene vašeg budućeg stana.



Preporučamo sljedeće:

1. Tražite ciljano

Tražite po kvartu, s jasno definiranim gabaritima pretrage - npr. stan Zagreb Trešnjevka do 60 m2 do 100 000 eura ili stan Split do 50 m2 ili pak stan Rijeka Srdoči oko 65 m2

2. "Pala cijena"

Tražite nekretnine kojima je u zadnje vrijeme pala cijena npr. stan Zagreb Jarun pala cijena, stan Split pala cijena ili pak stan Rijeka pala cijena

3. Cjenkajte se!

Bilo da se radi o agenciji ili vlasniku, uvijek pregovarajte o cijeni, uvijek nudite konkretnu i manju cijenu, uz navođ‘enje jasnih razloga zašto (npr. sjeverna strana, nema lift, starija gradnja, nisi energetski razred, nema parkinga... i sl.)

4. Cjenkajte se i s bankom ukoliko tražite stambeni kredit

Iznenadit ćete se koliko je kupaca/korisnika kredita uspjelo smanjiti kamatu i dobiti povoljnije uvjete kreditiranja!

5. Tražite pametno!

Ako ne želite previše ulagati svoje vrijeme u surfanje online, a budite sigurni da ćete morati pretražiti hrpu stranica i portala, preporučamo da koristite GoHome tražilicu nekretnina - i pretražite sve nekretnine na jednom mjestu.

6. Koristite usluge agencije

Uostalom vaše vrijeme investirajte u ono što vam donosi novac, a pronađ‘ite profesionalca da odradi svoj posao i pomogne vama. Sjednite i popričajte s njima, recite im što tražite, koji budget imate, neka oni traže i pogledaju sve nekretnine koje bi vam mogle biti interesantne, neka oni provjere dokumentaciju (vlasnički list...), neka oni slože Ugovor... Razgovarajte s njima i o njihovoj proviziji, neka je zasluže!

Znajte da cijena koja se traži, nikad zapravo nije prodajna cijena. Neka pretraga započne!

Pročitajte više