Kako su Ashton Kutcher i Mila Kunis za dan postali najomraženiji celebovi na svijetu

Foto: Instagram

FANOVI Ashtona Kutchera i Mile Kunis diljem svijeta ovih dana jako su se razočarali. Njihov kolega iz serije Lude sedamdesete Danny Masterson osuđen je na 30 godina zatvora do doživotne robije zbog dva silovanja, a nakon presude doznalo se da je nekoliko celebova, uključujući Ashtona Kutchera i Milu Kunis, napisalo pisma podrške koja su poslali sucu i nadali su se da će tako utjecati na smanjenje Dannyjeve kazne.

>> Ashton i Mila slali sudu pisma podrške za kolegu iz Ludih 70-ih osuđenom za silovanje

Ta su pisma objavljena na internetu, a Ashton i Mila na sebe su navukli mnogo mržnje jer su osobu koja je pred sudom proglašena silovateljem u tim pismima nazvali "uzorom", čovjekom s "iznimnim karakterom" te su pisali kako je Danny protivnik droge i da je imao velik i pozitivan utjecaj na njih u tom pogledu. Inače, tužitelji su rekli da je Masterson drogirao žene prije nego što ih je silovao.

Što su Ashton i Mila rekli u "videu isprike"?

Očekivano, nakon što je javnost saznala da su Mila i Ashton slali pisma podrške za čovjeka osuđenog za silovanje, par je objavio "video isprike". No to i nije bila isprika, već više objašnjenje zašto su poslali pisma.

 

"Svjesni smo boli koju su prouzročila pisma koja smo napisali u korist Dannyja Mastersona", rekao je glumac, dok je njegova supruga dodala: "Mi podržavamo žrtve. To smo kroz povijest pokazali svojim radom i nastavit ćemo to činiti i u budućnosti."

Kutcher je objasnio da je Mastersonova obitelj kontaktirala njegove bivše kolege i pitala ih da napišu pisma podrške kako bi sucu predstavili osobu koju poznaju 25 godina, a Kunis je izjavila: "Pisma nisu napisana da dovedu u pitanje legitimitet pravosudnog sustava ili valjanost odluke porote."

A onda je Kutcher izjavio: "Pisma su bila namijenjena sucu da ih pročita, a ne da potkopaju iskaze žrtava ili ih na bilo koji način ponovno traumatiziraju. Nikada to ne bismo htjeli učiniti i žao nam je ako se to dogodilo." Kunis je dodala da podržavaju svaku osobu koja je ikada bila žrtva seksualnog napada, seksualnog zlostavljanja ili silovanja.

Zbog rečenice da su pisma bila namijenjena samo sucu, mnogi ovu "ispriku" smatraju neiskrenom. Na internetu je hrpa reakcija nekadašnjih velikih obožavatelja ovoga para i većina ih misli isto - Ashton i Mila ne žale što su napisali pisma podrške osuđenom silovatelju, već im je žao što sada cijela javnost zna za pisma i što piše u njima.

@mollybmcpherson Ashton & Mila “apology” explains a lot. #ashtonkutcher #milakunis #dannymasterson #apology #pr #fyp #crisiscommunication ♬ original sound - Molly McPherson | PR
@sanilarena Replying to @Amara Purr #milakunis #ashtonkutcher ♬ sonido original - ☆Maria☆
@niccyjamm they are not my fave couple anymore smh #ashtonandmila #ashtonkutcher #ashtonkutcheredit #milakunis #milakunis🦋💖😜🥺 #canceled #apology ♬ original sound - niccyjam

"Kako ih sada možemo ozbiljno shvatiti u njihovom podržavanju osoba koje su preživjele seksualno zlostavljanje ako pišu pisma sucu kako bi se smanjila kazna njihovom prijatelju silovatelju?", "Izgubila sam poštovanje za njih", "Odvratno je javno jamčiti za Dannyjev karakter unatoč dokazima koji govore suprotno. Trebalo bi ih biti sram", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Inače, Ashton je s bivšom suprugom Demi Moore prije više od deset godina osnovao zakladu posvećenu borbi protiv seksualnog iskorištavanja djece.

Par kritizira i Dannyjeva bivša djevojka koja ga je optužila za silovanje

Među onima koji ne kriju koliko sada ne podnose Ashtona i Milu je i glumica Chrissie Carnell Bixler. Ona je bila treća žrtva i dugogodišnja djevojka Dannyja Mastersona, no porota o tom slučaju nije mogla donijeti jednoglasnu presudu. Bixler je bila u vezi s glumcem pet godina, a na sudu je rekla da se jednog jutra probudila i vidjela da je siluje te da ga je povukla za kosu kako bi ga zaustavila.

Ponašanje Mile i Ashtona jako ju je uzrujalo pa je iznijela niz optužbi na društvenim mrežama na njihov račun.

"Dragi Ashtone, znam za tajne koje tvoj 'uzor' čuva za tebe. One koje bi te dokrajčile. Jesi li zaboravio da sam bila tamo? Bio si na razglasu one noći kada si nazvao Dannyja, 21. veljače 2001. Čula sam sve. Čula sam plan. Mislim da si jednako bolestan kao i tvoj 'mentor'", napisala je Bixler.

"Draga Mila, molim se da počneš procesuirati stvari koje si doživjela kao dijete na tom setu. Tvoji stari intervjui puno toga govore. Predlažem svima da ih pogledaju i sami odluče što vide i čuju prije negoli ih maknu s interneta. Znam i što se dogodilo u Torontu i poslije.

Pitanje: ako je to što vidiš kao normalan odnos s 'figurom starijeg brata', onda mi te jako žao i nadam se da ćeš razmisliti o odlasku na terapiju. Svi ste sigurno zaboravili da sam bila tamo cijelo vrijeme tih prvih pet godina serije Lude sedamdesete. Sjećam se svega", dodala je Bixler.

Njezina objava izazvala je hrpu reakcija na društvenim mrežama, a fanovi imaju jako puno pitanja i nedoumica. Zbog njezine objave cijeli TikTok sada ponovno priča o ubojstvu koje se dogodilo 21. veljače 2001. godine.

@devotedly.yours Chrissie Bixler, one of Danny Masterson’s victims, calls out Ashton Kutcher and Mila Kunis for their support letters #dannymasterson #ashtonkutcher #milakunis #chrissiebixler ♬ original sound - Nuha

Što se dogodilo u veljači 2001.?

Zbog Chrissieine objave brzo su se svi prisjetili što se dogodilo tog kobnog 21. veljače 2001. godine. Ashton je tada trebao otići na spoj s Ashley Ellerin, 21-godišnjom studenticom. No, kako on tvrdi, kasnio je na planirani spoj jer je s prijateljima pratio dodjelu Grammyja, no Ashley je to znala i nije se ljutila.

Kada je napokon stigao do njezine kuće, nitko nije otvarao vrata, iako su svjetla bila upaljena i njezin automobil bio je parkiran ispred. Ashton je pokušao otvoriti vrata, ali je bilo zaključano. Pogledao je kroz prozor i vidio je nešto crveno na tepihu, ali je, tvrdi, pretpostavio da su to mrlje od vina.

"Kucao sam na vrata, ali nije bilo odgovora. Pogledao sam kroz prozor i vidio da ima nereda u kući, ali nije mi to ništa značilo jer sam znao da se nedavno uselila. Na podu sam vidio nešto za što sam tad mislio da je proliveno crno vino. Nedavno je imala zabavu za useljenje na kojoj je bilo puno studenata pa mi to nije bio razlog za uzbunu. Kako nikog nisam vidio, otišao sam. Zaključio sam da sam se jednostavno prekasno pojavio i da je izašla s prijateljima", rekao je Ashton 2019. godine na sudu.

Mnoge zanima koje tajne Ashton čuva u vezi te kobne noći

Idućeg jutra , dan nakon što je trebao ići na spoj s Ashley, saznao je da je ona brutalno ubijena i zabrinuo se da bi zbog otisaka mogao biti optužen. "Moji otisci prstiju su bili na njenim vratima. Uspaničio sam se", priznao je na sudu.

Ashley je pronašla cimerica i imala je 47 uboda po vratu, prstima, trbuhu i leđima. Za ubojstvo je osuđen Michael Gargiulo. Kako je dokazano na sudu, ubio je Ashley u njezinu domu u Hollywoodu, dok se ona spremala za izlazak s Kutcherom. Michael je proglašen krivim i za ubojstvo 32-godišnje Marije Bruno 2005. godine te pokušaj ubojstva Michelle Murphy, koja mu je 2008. godine uspjela pobjeći. 

S obzirom na to da je Brixler spomenula Ashtonov poziv upućen Dannyju te noći kada je Ashley ubijena, mnogi se sada pitaju što glumac skriva u vezi tog slučaja, pogotovo jer ga je Bixler prozvala "bolesnim" i rekla da zna njegove tajne koje bi ga mogle dokrajčiti. 

Bixler je objavila i hrpu videa na Instagramu na kojima su Mila, Ashton ili Danny u mlađim danima, kojima želi ukazati na njihovo ponašanje i odnos tijekom snimanja Ludih 70-ih.

@morgann.20 #ChrissieBixler has posted more on instagram about #dannymasterson #ashtonkutcher and #milakunis #that70sshow ♬ original sound - morgann

Pročitajte više