"Kako su visašice podigle modnu letvicu: I Milla Jovovich bi bila ponosna na Blankine pletenice"

"VIŠE nije dovoljno stići do postolja za medalje, već ondje morate izgledati sjajno. Koja je tajna Blanke Vlašić i njenih kolegica?", pita se novinarka i modna komentatorica Guardiana, Imogen Fox, u članku naslova "Kako su visašice podigle modnu letvicu" te navodi kako su prošlog vikenda u Barceloni visašice "definitivno imale svoj trenutak". "Na postolju Europskog atletskog prvenstva tri osvajačice medalja su izgledale manje kao natjecateljice u prilično nepoznatom sportu, a više kao novi europski girl bend, teško našminkane kao da su na promociji svog novog spota", navodi spomenuta novinarka.

"Za osvajačicu zlatne medalje Blanku Vlašić sve je u detaljima. Voli svoje naušnice uskladiti s piercingom na pupku, a izgled poboljšavaju pletenice na kakve bi ponosna bila i Milla Jovovich (glumica i manekenka, op.a.). Osvajačica srebra Emma Green prati Blankinu ljepotu. Očito su pletenice i velike okrugle naušnice mikro-trend u kojem Green slijedi Blankino vodstvo, iako su Emmine naušnice u švedskoj plavoj boji kako bi bile u skladu s nacionalnim dresom. No, brončana Ariane Friedrich je osvajačica modnog naslova. Njemica je Agyness Deyn (engleska manekenka, pjevačica i glumica, op.a.) ovog tria, s kratkom, raščupanom i izblajhanom kosom i ostalim modnim dodacima. Pobrinula se za svaki, i najmanji detalj, od futurističkih sunčanih naočala, preko svoje sjajno crvene trenirke, do crno lakiranih noktiju. Njezin topić i bikini-hlačice (prekratke su da bi ih se nazivalo sportskim hlačicama), otkrivaju tetovažu tigra na leđima. Retro dokoljenke su i više nego blag utjecaj američke kulture", analizira novinarka Guardiana.

"Priznajemo da smo i prije vidjeli sportašice s uređenim frizurama i šminkom, a ni fensi lakirani nokti nisu ništa novo na atletskim stazama. Sve to ima svoju svrhu - s pletenicama se lakše preskače dva metra, a dokoljenke čuvaju toplinu mišića Ariane Friedrich između skokova. Ali, pogledajte te fotografije još jednom. Tu se ne radi samo o praktičnosti. Letvica je definitivno podignuta", navela je Imogen Fox.

Pročitajte više