Kako u Hrvatskoj živi jedan od najseksi muškaraca na svijetu: Što ga je oduševilo, a što šokiralo

Foto: Instagram/Press

OD SRIJEDE bi Hrvatice svaku večer mogle provoditi zalijepljene za TV ekrane. Razlog za to je Pedro Soltz, jedan od najuspješnijih brazilskih modela kojeg je 2013. godine jedan američki portal proglasio i najseksepilnijim muškarcem svijeta.

S obzirom na prašinu koja se podigla nakon vijesti da će zgodni Brazilac glumiti u seriji "Kud puklo da puklo", morali smo popričati s njim. Pedro je inače hrvatski zet, koji nam je u razgovoru otkrio kako se osjeća u Lijepoj našoj te ispričao smiješne anegdote koje je doživio u Hrvatskoj.

Na naša pitanja odgovarao je na engleskom, osim kad nam je želio pokazati koliko je hrvatskog jezika naučio.

Možete li nam reći više o ulozi koju igrate u seriji "Kud puklo da puklo"?

Moj lik je brazilski nogometaš kojeg je Milica (Sanja Vejzović) pronašla u Brazilu i želi ga prodati u Hrvatsku. Dovodi ga u selo Oštrovac i tada kreću problemi. Bit će jako smiješno, on ne zna gdje je Hrvatska, ne zna hrvatski, ali malo pomalo počet će se osjećati kao dio te lude obitelji.

Jeste li bili na setu i jeste li upoznali druge glumce iz serije?

Naravno, bio sam na setu s velikim dijelom ekipe. Drago mi je da je sve prošlo odlično. Toplo su me dočekali, imali su razumijevanja za to da ja ne govorim savršeno hrvatski i puno su mi pomogli. Malo sam ih upoznao i bila mi je čast snimati s tako dobrim glumcima i tako dobrim ljudima.

Dosad ste radili kao model, zašto ste se odlučili uploviti u glumačke vode?

Da, u manekenstvu sam već dugi niz godina i jako sam sretan zbog toga. To mi je pružilo sve što imam danas. Nisam odlučio postati glumac, vjerujem da te stvari dolaze malo po malo. Kao model snimio sam brojne TV reklame i odradio druge poslove u kojima sam morao pokazati glumačko umijeće. Zbog toga sam prošao instrukcije brojnih redatelja i išao na satove glume koji su poboljšali moje glumačke vještine. Tijekom manekenske karijere zvali su me u brojne zemlje da glumim u televizijskim showovima, filmovima i serijama, imao sam ugovor i s agencijom koja me željela zastupati.

Ulogu u "Kud puklo da puklo" nisam očekivao, ona se sama pojavila. Bio sam kod kuće kad su me producenti nazvali. Planirao sam otići u SAD i tamo provesti nekoliko mjeseci, no tad smo se dogovorili i počeo sam snimati seriju kad sam došao iz Brazila.

Da odgovorim na vaše pitanje, ja sam maneken i smatram se glumcem "u usponu", da bih se smatrao pravim glumcem moram još puno toga proći i naučiti.

Glumite nogometaša, a neki od najboljih nogometaša na svijetu upravo su iz Brazila. Volite li nogomet i jeste li išli na neke hrvatske utakmice?

Oh da, volim ga. Kad sam u Hrvatskoj dvaput tjedno s prijateljima igram nogomet. Što se tiče odlazaka na stadion, nisam još bio, ali sam sudjelovao na posebnom hrvatskom natjecanju u malom nogometu. To sam igrao kao dijete i super je.

Kako ste upoznali svoju suprugu Iris?

Upoznao sam Iris na snimanju za jedno talijansko piće. Čim sam je vidio, znao sam da je ona prava.

Posljednjih pet godina vaš je dom Zagreb. Kako izgleda vaš tipični dan?

Ne, došao sam u posjet Hrvatskoj prvi put prije šest godina, no Hrvatska mi je "baza" tek posljednjih godinu dana nakon što smo se preselili iz Italije zbog naše kćeri, a osim toga često sam u inozemstvu zbog posla.

Moji dani izgledaju različito, ovisno o poslu. Ako sam u Hrvatskoj, odvest ću kćer u vrtić, ako imam vremena bavit ću se nekim sportom, učiti, raditi kod kuće ako mogu. Uvijek sam u kontaktu sa svojom obitelji u Brazilu, sa svojim bratom oko našeg posla i brinem se o svojoj supruzi i kćeri. Mislim da je to slično kod svih: brinemo se o obitelji, poslu, sportu, učenju i zabavljamo se. No uvijek se može dogoditi da taj dan saznam da već sutra moram otputovati negdje daleko.

Govorite li hrvatski?

(Odgovara na hrvatskom): Govorim malo. Ali naučiti je teško. Polako idem.

Što mislite o Hrvatima i našim običajima?

Volim ih, zaista uživam u Hrvatskoj. Čini mi se da Hrvati zaista žive za svoju obitelj i to mi se sviđa.

Nekoliko smiješnih činjenica koje sam naučio su: rakija je lijek za sve i propuh je najgora stvar na svijetu.

Koja je najneobičnija stvar koju ste doživjeli u Hrvatskoj?

Hahahaha, kuhana rakija kojom su liječili moju prehladu.

Ne znam je li me stvarno izliječila, ali osjećao sam se mnogo bolje, posebice jer sam bio pijan, hahaha. Osim toga, tu je par smiješnih stvari koje sam doživio u Dalmaciji. Jednom sam došao u slastičarnicu i naručio šest kuglica sladoleda (stvarno volim sladoled) i čovjek je rekao: "Štoooo? Nikad nisam vidio da je itko pojeo toliko sladoleda". Nije mi htio prodati šest kuglica. Drugi put sam tražio Colu Zero u kafiću, a konobar je bio šokiran: "Zero? Stvarno? Zašto?".

Također u Dalmaciji, jednom smo usred dana odlučili otići u kafić, a na vratima je visio papir: "Jučer smo puno tulumarili i danas smo stvarno umorni, vidimo se sutra". Smiješno.

Kako ljudi reagiraju kad im kažete da ste iz Brazila. Što vas pitaju?

Neki od njih mi ne vjeruju, a kad povjeruju jako su iznenađeni. Nekima se to sviđa, ali većina me pita: "Što radiš ovdje? I zašto?". Hahaha. 

Pročitajte više