Kandidatkinja prve sezone MasterChefa sjela u stolicu žirija i uručila pregaču sinu

Foto: Press

U ZABAVNOJ atmosferi započela je druga emisija MasterChefa, a odmah na početku upoznali smo Marka Krznarića (41) iz Zagreba, koji kaže da kuha otkad zna za sebe i da mu je kuhanje velika strast. Marko, iako ima vlastitu informatičku firmu, za sebe kaže da je moderna muška domaćica jer radi od doma i ima vremena provoditi vrijeme s djecom, ali i u kuhinji. U MasterChef su ga prijavili kći i supruga, a isprva nije bio oduševljen tom činjenicom, no ipak je došao na audiciju kako bi si potvrdio da zna kuhati. Žiriju je pripremio jelo od škampi, pljukanaca te umak od medvjeđeg luka i šparoga.

Stjepan Vukadin je izjavio: ''Sviđa mi se energija koju imaš i pozitiva. Pljukanci jesu ostali malo al dente, ali umak koji si napravio je top… Od mene imaš 'da'.'' S njim su se složili i Melkior Bašić i Damir Tomljanović. ''Spasio me šug, koji je bio jako dobar'', komentirao je Marko.

Iz Rijeke je stigao student građevine Luka Pilepić (19). ''Prijavio sam se iz ljubavi prema kuhanju i na nagovor obitelji - da vidimo tko će biti bolji, ja ili mama'', izjavio je Luka, čija je majka Ana Kovačević Pilepić bila natjecateljica prve sezone MasterChefa te je sada došla u emisiju podržati sina. Luka, koji razmišlja i o upisu na Gastronomski fakultet, pripremio je za žiri pačja prsa s čašicama od lisnatog tijesta punjenima s umakom od gljiva i indijskih oraščića. I Lukina mama je imala priliku kušati jelo jer je žiri i bivšu natjecateljicu pozvao u studio. Ana je dobila i zadatak sjesti u stolicu žirija i prokomentirati Lukino jelo. ''Moram priznati da je osjećaj zastrašujuć'', komentirala je Ana, koja je primijetila da je jelo ukusno napravljeno, iako je smatrala da je umak malo težak, a s time se i Bašić složio. Tomljanović mu je odmah dao prolaz, a Vukadin je šapnuo Luki da je pregača njegova i da ode do mame da mu je preda. ''Ova pregača zbog toga još više vrijedi'', rekao je Luka.

Zagrepčanka Mirela Majetić (48) došla je ispred žirija s telećim medaljonima u umaku od vina, limuna i vrhnja, a ispričala je ispred TV kamera i svoju emotivnu priču. Mirela je, naime, samohrana majka, radi tri posla, vezana je za svoje dvije kćeri te nije imala lagan životni put. Jelo koje je pripremila je odraz nje same, otkrila je. ''Imate tu ljubav, potreban vam je netko stručan da vas usmjeri na tom putu'', izjavio je Vukadin. Mireli je žiri dao prolaz dalje.

Među mlađim kandidatima na audiciju je pristupio i 23-godišnji Roko Kulušić-Neral, student politologije, i to s jelom koje do sada nikada nije radio. Jelo je, kako kaže, zamislio minimalistički, no iako je riskirao, rizik mu se isplatio te je dobio čvrsto "da" od svih članova žirija.

Osebujno jelo sa slatko-ljutim umakom s rajčicom, njokima od batata i tunom servirao je IT-ovac Aleksandar Dakić (31), no jelo se nije svidjelo žiriju te nije dobio prolaz dalje. Bilo je još nekoliko kandidata koji ni sami ne bi preporučili žiriju da kušaju, koji nisu uspjeli do kraja dovršiti jelo i koji nisu uspjeli zadovoljiti zahtjevna nepca žirija. No, jelo Marcele Zagorac (28) iz Biograda na Moru bilo je dovoljno dobro da ta svestrana i samouvjerena inženjerka vinarstva prođe dalje. Pregače su u drugoj emisiji dobile i dvije kandidatkinje, Tanja i Marina, koje sanjaju o svom restoranu, Krešimir Žanetić iz Makarske, koji za sebe kaže da kuha od najranijeg djetinjstva, te Mario Toljan, koji je na audiciju došao iz Krapine.

Jelo na francuskom jeziku

Menadžerica Gordana Brlek (49) iz Zagreba žiriju je svoje jelo predstavila na francuskom jeziku, a pripremila im je pačja prsa sa slatko-kiselim umakom od naranče, glaziranom mrkvom s vanilijom i mahune obložene pancetom. ''Prezentacijski je bilo na klimavim nogama, moglo je biti i bolje, sviđaju mi se kombinacije, od mene imate 'da''', rekao je Vukadin. ''Patka je na granici, ali dobro ste pogodili okuse'', komentirao je Bašić, no Tomljanović je rekao baš ono što je Gordanu najviše razveselilo: ''U vama vidim ono što ovdje tražimo u MasterChefu, tako da od mene imate jedno veliko i čvrsto 'da'."

Sandra Bilonić (50) iz Osijeka pripremila je torteline s umakom od karamelizirane kruške. ''Najbolje jelo koje sam danas probao'', komentirao je Vukadin te dovršio jelo iz tanjura, a prolaz dalje dao je Sandri i chef Bašić. ''Mogu reći da me je ovo jelo vratilo u djetinjstvo, hvala vam na emociji, od mene imate jedno veliko 'da''', komentirao je Tomljanović. Ema Baniček je (29), iako je učiteljica razredne nastave, većinu svog radnog staža provela kao stjuardesa. Iako je zaboravila sve što joj je bilo potrebno za pripremu, Ema se ipak na kraju nekako snašla. Chef Bašić joj nije dao prolaz, no Vukadin i Tomljanović vidjeli su potencijal u Emi te je ipak dobila pregaču.

Pročitajte više