Kanye West više nije milijarder nakon što je Adidas prekinuo suradnju s njim

Foto: Profimedia/EPA

REPER Kanye West izgubio je status milijardera nakon što je Adidas prekinuo suradnju s njim zbog antisemitskih izjava.

Ranije ove godine objavljeno je da West ima neto vrijednost od nevjerojatnih 2 milijarde dolara, ponajviše zahvaljujući višegodišnjem ugovoru s Adidasom za svoju marku tenisica Yeezy. Njegovo bogatstvo sastoji se i od robnih marki, nekretnina, vrijednosti njegove glazbe i 5 posto udjela u tvrtki Kim Kardashian, Skims, ali reperov imetak upravo je postao puno manji.

Forbes izvještava da je Westov ugovor s Adidasom činio 1.5 milijardi dolara njegove neto vrijednosti, tako da bez njemačkog sportskog brenda njegovo bogatstvo pada na 400 milijuna dolara. Adidas nije jedina tvrtka koja je prekinula veze s Westom nakon njegovih komentara, odrekli su ga se i Gap, CAA i Balenciaga, a časopis Vogue također "nema namjeru" ponovno raditi s reperom u budućnosti.

Insinuirao je da repera Diddyja kontroliraju Židovi

Podsjećamo, zbog antisemitskih stavova za koje se uporno odbijao ispričati, ugovor s Westom u petak je prekinula i modna kuća Balenciaga

Reper je, naime, na Instagramu insinuirao da repera Diddyja kontroliraju Židovi. Westova objava sastojala se od snimaka zaslona njegovog razgovora s Diddyjem o kontroverznim majicama s natpisom White Lives Matter koje je predstavio na reviji u Parizu.

Osim toga, na Twitteru je napisao da će uskoro krenuti u ''defcon3 protiv Židova'', referirajući se na ljestvicu stanja spremnosti američke vojske poznate kao DEFCON. Objava je uskoro uklonjena, a Westu je profil na društvenim mrežama privremeno blokiran.

Pročitajte više