Izgleda da je Muskov prvi veliki potez na Twitteru - onemogućen

Foto: EPA

ČINI se da je Twitter onemogućio nove registracije za verifikacijsku značku s plavom kvačicom koja se, prema novom modelu, plaća osam dolara mjesečno. Pretpostavlja se da je razlog za to porast broja lažnih računa slavnih zbog uvođenja usluge, koje je stvorilo kaos na platformi.

"Bilo je lijepo dok je trajalo"

Iako platforma još nije izdala službenu izjavu o nemogućnosti korištenja usluge Twitter Blue, američki mediji javljaju da se brojni korisnici nisu mogli prijaviti na uslugu već više od sat vremena. Opcija prijave za Twitter Blue nestala je za većinu korisnika na Twitterovoj iOS aplikaciji, gdje je usluga pokrenuta ovog tjedna.

"Bilo je lijepo dok je trajalo", napisao je jedan korisnik uz fotografiju lažnog profila Nestléa, na kojem je objavljeno: "Krademo vašu vodu pa je ponovo prodajemo vama."

"I tako je Twitter Blue nestao. I za platformu pretpostavljamo da će bankrotirati do sljedeće godine. Jeste li odlučili gdje ćete se dopisivati ubuduće?" napisao je drugi.

"Usluga trenutačno nije dostupna"

Korisnici koji su i dalje mogli vidjeti opciju za prijavu na uslugu navodno su primili povratnu informaciju o pogrešci, gdje se od njih zatražilo da situaciju provjere kasnije jer usluga trenutačno nije dostupna u njihovoj zemlji.

Ranije u petak platforma je objavila da vraća sivu službenu značku za neke važne račune kao što su slavne osobe i robne marke, kako bi se borila protiv imitatora. Novi izvršni direktor Twittera Elon Musk zaprijetio je čak da će se obračunati s imitatorima.

Pročitajte više