Karleuša napala Severinu zbog Srebrenice: "Koliko je Hrvatska platila za Jasenovac?"

Foto: Instagram

Jelena Karleuša napala je na društvenim mrežama Severinu zbog njezinog stava da se u Srebrenici dogodio genocid.

Karleuša je podijelila snimku na kojoj Severina 2022., tijekom gostovanja na BHT1 televiziji u emisiji Konačno petak, govori da je u Srebrenici izvršen genocid. "Ja sam sad ispala najgori ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid - što i je bio genocid, kako god oni to nazivali: veliki zločin, mali zločin ili srednji zločin. Ali radi se samo o tome da, ako je bio genocid, onda bi neka država toj državi trebala platiti odštetu. Mislim da samo zbog toga oni ne priznaju da se to tako zove", rekla je Severina.

Karleuši su zasmetale to njezine riječi pa se obrušila na nju. "Severina, a zašto je tebi bitno koristi li se riječ zločin ili riječ genocid? Zašto se ti baviš presuđivanjem što je bilo i pojašnjavanjem?! Ako je samo do para i odštete(?!), koliku je odštetu tvoja država platila Srbiji za Jasenovac? Hmm?

OVA IZJAVA ĆE HRVATSKU KOŠTATI MILIJARDE🫣

SEVERINA A ZAŠTO JE TEBI BITNO DA LI SE KORISTI REČ ZLOČIN ILI REČ GENOCID? ZAŠTO SE TI BAVIŠ PRESUDJIVANJEM ŠTA JE BILO I POJAŠNJAVANJEM?! Ako je samo do para i odštete(?!) koliku je odštetu tvoja država platila Srbiji za Jasenovac? Hmm? Da li se naplaćuje na tonu mesa ili na broj ljudi? Koliko košta na primer MILION života? Koliko za milion Srba i da li hoćete popust jer je bilo i Jevreja? Romi gratis? Tražite li popust na količinu i utrošeni trud jer baš je bilo potrebno MNOGO VOLJE I TRUDA da se postigne ta cifra u samo jednom logoru! A imaš li cenovnik koliko Hrvatska treba da plati odštetu za jedini dečiji logor na svetu? Ako je dečiji logor je l to tarifiraš kao “mali” zločin ili veliki zločin? Kako ti to nazivaš Severina, hm? Hoćemo onda da fino platimo jedni drugima pa da se volimo? Čist račun duga ljubav? Ima li Hrvatska para ili da šmekerski oprostimo dug zarad komšijskih odnosa? Šta nam teško, oprostićemo i to što si Srpkinja a nazivaš nas “oni”. Ako smo krvnoj braći Crnogorcima oprostili što za male pare glasaju protiv sopstvenog naroda i potresaju kosti svojih djedova koji su se ponosno nazivali (kako? 😏) zašto ne bi sve svima? Srbija je velika i jaka. Nije sve u parama draga Severina, nije ovde reč o plaćanju, ovde je reč o reči GENOCID. Jer GENOCID ne mogu učiniti pojedinci koji su za to odavno osudjeni. Za GENOCID se krivi čitav narod. Ko ti kaže da se Srbija u toj rezoluciji ne pominje, zašto bi onda Srbija platila odštetu?! Hmmm? Malo logike lutko, koristi glavicu i za razmišljanje, nd samo za Botox. A Srbi, narod koji je najviše stradao u 20. veku, mogu samo da budu veliki, ponosni, ČASNI NAROD. Ne genocidan narod. Jer taj žig neću da nosim ni ja ni moja deca ni moji unuci jer u moje ime niko nije ubijao nevine ljude u gradjanskom ratu u Bosni sa kojim ja nemam ama baš nikakve veze! Ps(a i tvoj sin, koji je Srbin, nosiće taj žig, ako se ta istorijska nepravda desi! Pokušaj da se ne trudiš više da budeš ovoliko “pametna”)

Posted by Jelena Karleuša on Thursday, May 23, 2024

Naplaćuje li se na tonu mesa ili na broj ljudi? Koliko košta, na primjer, milijun života? Koliko za milijun Srba i da li hoćete popust jer je bilo i Židova? Romi gratis? Tražite li popust na količinu i utrošeni trud jer baš je bilo potrebno mnogo volje i truda da se postigne ta cifra u samo jednom logoru", započela je Karleuša.

"I tvoj sin, koji je Srbin, nosit će taj žig"

"A imaš li cjenik koliko Hrvatska treba platiti odštete za jedini dječji logor na svijetu? Ako je dječji logor je l' to tarifiraš kao 'mali' zločin ili veliki zločin? Kako ti to nazivaš Severina, hm? Hoćemo onda fino platiti jedni drugima pa se voljeti? Čist račun, duga ljubav?

Ima li Hrvatska para ili da šmekerski oprostimo dug zarad komšijskih odnosa? Što nam teško, oprostit ćemo i to što si Srpkinja, a nazivaš nas 'oni'. Ako smo krvnoj braći Crnogorcima oprostili što za male pare glasaju protiv vlastitog naroda i potresaju kosti svojih djedova koji su se ponosno nazivali (kako?), zašto ne bi sve svima?" nastavila je Karleuša.

"Srbija je velika i jaka. Nije sve u parama, draga Severina, nije ovdje riječ o plaćanju, ovdje je riječ o riječi genocid. Jer genocid ne mogu učiniti pojedinci koji su za to odavno osuđeni. Za genocid se krivi čitav narod. Tko ti kaže da se Srbija u toj rezoluciji ne spominje, zašto bi onda Srbija platila odštetu?! Hmmm? Malo logike, lutko, koristi glavicu i za razmišljanje, ne samo za botox.

A Srbi, narod koji je najviše stradao u 20. stoljeću, mogu samo biti velik, ponosan, časni narod. Ne genocidan narod. Jer taj žig neću nositi ni ja ni moja djeca ni moji unuci jer u moje ime nitko nije ubijao nevine ljude u građanskom ratu u Bosni s kojim ja nemam ama baš nikakve veze! P. S. A i tvoj sin, koji je Srbin, nosit će taj žig, ako se ta povijesna nepravda dogodi! Pokušaj da se ne trudiš više biti ovoliko 'pametna'", zaključila je.

Pročitajte više