Kate Middleton nije jedina. 10 najpoznatijih fotošopera među celebovima

Foto: Instagram

NI slavne zvijezde nisu imune na čari Photoshopa, no uređivanje fotki im ne pođe uvijek za rukom. Kada zvijezde krenu same uređivati svoje fotke, u većini slučajeva ni ne primijete koliko su u tome pretjerale. No zato ih razotkriju oni koji ih prate na društvenim mrežama.

Upravo su korisnici društvenih mreža bili ti koji su primijetili da je fotografija Kate Middleton s djecom fotošopirana. Kasnije se oglasila i sama Kate koja je rekla da je uređivala fotografiju. Na X-u (bivšemTwitteru) korisnici su zaokružili detalje na fotografiji koje smatraju spornima, odnosno fotošopiranima. 

Evo nekih od najvećih Photoshop failova slavnih osoba. 

Kim Kardashian

Kim Kardashian je majstorica Photoshopa. Teško je nabrojati sve situacije kada je optužena za editiranje fotografija pa ćemo istaknuti jednu od recentnijih. Kim je na jednoj od svojih lanjskih objava na Instagramu poprilično pretjerala s uređivanjem tijela. Brzo su korisnici društvenih mreža skužili da je smanjila ramena na fotki iz bazena. 

"Ne razumijem zašto to rade, originalna fotka izgleda puno bolje", "Živimo u bizarnom svijetu", "Nije me briga što uređuju fotke, ali me brine to što izbjegavaju o tome pričati ili negiraju to. Samo budite iskrene", komentirali su pratitelji. 

Cijeli klan Kardashian - Jenner

Kad smo kod obitelji Kardashian/Jenner, još bizarnija stvar se dogodila s obiteljskim božićnim fotografijama koje je Kim objavila krajem 2022. Neki od pratitelja tada su bili uvjereni da Kardashianke uopće nisu bile zajedno na snimanju nego da su snimljene odvojeno i kasnije umontirane na zajedničku fotografiju.

I to nije jedini slučaj...

Beyonce

Pjevačica je prije deset godina objavila fotografiju na kojoj je pokazala kako igra golf u vrućim hlačicama i topiću. Na fotki se vidi neobičan razmak između njezinih nogu kao i izgled njezinih bedara koja izgledaju tanje nego inače. Zbog toga su mnogi korisnici na društvenim mrežama mislili da je koristila Photoshop. 

"Koliko novaca ima, mogla je nekome i platiti da to napravi kako treba u Photoshopu", pisali su joj u komentarima. 

Lady Gaga

Pjevačica je na Instagramu prije devet godina objavila fotografiju u donjem rublju na kojoj se ispružila. Dokaz da je koristila Photoshop je iskrivljeno ogledalo, kao i pločice u plesnom studiju gdje se fotkala. 

"Očito je da si koristila Photoshop", "Vidiš da je sve retuširano oko njenog trbuha, stražnjice i ruku", "Ma koga ti to zavaravaš", pisali su joj pratitelji. 

John Mayer

Fotka pjevača i njegovog prijatelja je jedna od najgorih Photoshop fotografija svih vremena. On je sebe i prijatelja "popeglao", a obožavatelji su mu se u komentarima smijali. 

"Što je s glavom, tko je uređivao ovu fotku?", "Ovo je strašno, ne smiješ više uređivati fotke", "Ovo i moja tetka radi za svoje fotke", komentirali su. 

Miranda Kerr

Manekenka se na fotografiji koju je objavila na Instagramu pokušala stanjiti, a da je tepih bio jednobojan, možda ne bismo ni primijetili da je koristila Photoshop. 

"Zakrivljeni tepih?", "Ovo je žešći Photoshop fail", "Misliš da smo budale? Pa vidi se da si retuširala fotku", "Lijepa si žena, nije ti to trebalo", komentirali su neki. 

Marko Grubnić

I Hrvatska ima svoje kandidate za ovu trku. Marko Grubnić već se mnogo puta našao na meti kritika zbog pretjeranog korištenja aplikacija za uređivanje fotografija. Čak ga je i portal Bored Panda uvrstio na svoju listu najvećih Photoshop tragedija. Ovo je samo jedna od njegovih retuširanih fotki. 

Madonna

Kraljica popa voli se pohvaliti svojim fotografijama na društvenim mrežama, no one su daleko od stvarnosti kako zaista izgleda. Ona uglavnom retušira svoje lice koje na kraju izgleda jednostavno čudno. 

"Zašto koristiš Photoshop za svaku fotku? Mislim da izgledaš prekrasno za nekoga od 65 godina", "Opet pretjeruješ, ne treba ti to", pišu joj pratitelji ispod fotografije.

Naomi Campbell

Manekenka se pohvalila fotografijama s prošlogodišnje oskarovske zabave na Instagramu koje su u međuvremenu izbrisane. No na Twitteru je objavljena fotografije prije i nakon retuširanja. Mnogi su mislili da je pretjerala s Photoshopom i da izgleda kao da je smanjila nos, "popeglala" kožu i promijenila oblik glave i čeljusti.

Mariah Carey

Slavna pjevačica je objavila fotografiju na Instagramu na kojoj je Photoshop toliko očit da su je fanovi napadali na društvenim mrežama. 

"Hahaha, ovo je užas. Pa Photoshop si koristila", "Gdje ti je ruka? Beyonce koristi Photoshop bolje od tebe", "Ne ličiš na sebe? Zašto si morala retuširati fotke?", pisali su u komentarima.

Pročitajte više