Kathryn Bigelow: James Cameron je izvanredan redatelj, inspirirao je i mene

PRVA redateljica nagrađena zlatnim kipićem, Kathryn Bigelow, o svom bivšem suprugu i žestokom konkurentu u utrci za Oscara Jamesu Cameronu misli da je izvanredan redatelj.

"Mislim da je Jim vrlo inspirativan tvorac, on inspirira redatelje bilo gdje u svijetu, pa tako i mene, na čemu sam mu zahvalna", kaže Bigelow dodajući: "Svi nominirani su stvarno fenomenalni, moćni i talentirani redatelji i bila mi je velika čast nalaziti se u takvom društvu. Krasno iskustvo".

Bigelow je prva žena koja je dobila Oscara za režiju i to za film "Narednik James", koji je ukupno osvojio šest kipića. Redateljica oskarovka se nada da će žena laureata u ovoj kategoriji biti još jako puno.

"Bit ću zauvijek zahvalna ako će moja nagrada inspirirati mlade, neustrašive i uporne redatelje, i ženske i muške, pokazati im da je i nemoguće moguće i podržati ih da ustraju. Savjetovala bih im da nikada ne odustaju od svojih snova, i to mislim sasvim doslovno, baš nikad", dodala je 58-godišnja redateljica koja je prošlu noć sigurno provela slaveći.

  

Pročitajte više