Katolička crkva zabranila djevojčici da na pričest dođe u odijelu: "Odlučili smo napustiti crkvu"

Foto: Facebook

DEVETOGODIŠNJOJ djevojčici Cady Mansell koja je trebala pristupiti prvoj pričesti u St. Johnu u saveznoj državi Indiani zabranili su da na pričest dođe u odijelu, piše Daily Mail.

Njena majka Chris tvrdi da je djevojčica bila slomljena kad su joj u katoličkoj crkvi koju pohađa rekli da će biti izbačena ne dođe li u haljini.

Razočarani roditelji su cijelu priču podijelili putem Facebooka, a Cady i njenu sestru su odmah ispisali iz škole.

"Moja kći obožava odijela i stalno ih nosi. Nisu nam bila jasno predstavljena pravila odijevanja na početku, pa smo joj našli savršeno bijelo odijelo u kojem se osjećala posebno.

Nažalost u školi i crkvi su nam zabranili da u njemu dođe na pričest, a o tome su nas obavijestili samo tri dana prije događaja. Moja djevojčica je slomljena", napisala je Chris.

Također je otkrila da se djevojčica za pričest uzbuđeno pripremala još od kolovoza, te da su joj posvetili jednako pažnje u izboru odjeće kao kad je njena starija sestra išla na maturalnu večer.

Originalni dress code nije zabranjivao odijela za djevojčice, ali su ga, kako tvrde roditelji, promijenili samo nekoliko dana prije pričesti.

Budući da su odijelo skupo platili, te da je bilo kasno za novu kupnju, majka je na prvu odlučila zanemariti to pravilo, ali ravnatelj škole ju je obavijestio da, ako ustraju u nošenju odijela, njena kći neće moći sudjelovati u misi, sjediti zajedno sa svojim prijateljima, a neće joj biti dopušteno ni biti na fotografijama s pričesti.

Kad je otac kći idući dan s kćeri pojavio na probi za pričest suočio se s neugodnom reakcijom svećenika.

"Odgajate svoju kći pogrešno. Ne pomažete joj time što joj popuštate. Vi ste roditelji, nekad morate reći ne", rekao je zaprepaštenom ocu svećenik.

Dodao je da će morati napustiti njihovu crkvenu zajednicu ako djevojčicu ne dovedu u haljini.

"Kako se priča proširila, mnogi su se zapitali je li Cady transrodna. Ne znamo što je u pitanju. Ima samo devet godina, još se identificira kao Jedi ratnik. Zašto ju jednostavno ne možete pustiti da na miru nosi svoje odijelo?", zaključila je majka.  

Pročitajte više