Kćer danskog princa Joachima nakon oduzimanja titule navodno maltretiraju u školi

Foto: EPA

ATHENU, kćer danskog princa Joachima i princeze Marie, učenici navodno maltretiraju u školi nakon nedavne odluke kraljice Margrethe da oduzme svojih četvero unučadi kraljevske titule, prenosi Daily Mail.

"Drugi učenici dođu i kažu Atheni: 'Jesi li ti ta koja više nije princeza?'" ispričala je princeza Marie. Dodala je da su njezina djeca sada u fokusu javnosti i osjeća potrebu da ih brani. 

"Djeca su nam u kratkom roku postala izložena javnosti. Mi kao roditelji nismo imali vremena pripremiti ih na promjenu i reakcije ljudi", dodala je Marie.

"Djeca su ovim potezom kažnjena"

Princ Joachim ranije je izjavio da su njegova djeca ovim potezom "kažnjena" te da mu je vijest o oduzimanju titula priopćena tek pet dana prije nego što je objavljena.

"Svi smo jako tužni. Nikada nije lako vidjeti kako se vašu djecu loše tretira. Nalaze se u situaciji koju ne razumiju. U svibnju mi je predstavljen plan koji je u osnovi najavio da će djeca ostati bez titula kada napune 25 godina. Athena će imati 11 godina u siječnju", rekao je. 

Podsjećamo, od 1. siječnja 2023. godine princ Nikolaj, princ Felix, princ Henrik i princeza Athena više neće biti prinčevi i princeza. Umjesto toga koristit će titule grofa i grofice i od sljedeće godine neće biti visočanstva, nego ekselencije. Danska kraljica rekla je da je to u skladu s "drugim kraljevskim kućama".

>>Tko su danski prinčevi koji ostaju bez titula? Napustili vojsku, bave se manekenstvom

Pročitajte više