Kći Ljupke Gojić preuzela nagradu umjesto Urbana i raznježila publiku u Tvornici

Foto: Marko Šolić

NEZAVISNA glazbena novinarska nagrada Rock&Off održala se drugi put u zagrebačkoj Tvornici kulture. 

Stručni žiri sastavljen od 77 novinara iz preko 40 medija donio je svoj sud, a izvođači su slavili u 10 kategorija. Među dobitnicima bio je i Damir Urban, točnije njegova pjesma Iskra koja je proglašena pjesmom godine. Nagradu je umjesto glazbenika preuzela glavna zvijezda spota za tu pjesmu, Jana Sienna Mikić, kći Ljupke Gojić Mikić i Mihaela Mikića.

Preslatka Jana raznježila je okupljene kratkim govorom zahvale, a putem društvenih mreža zahvalila joj se i Urbanova supruga Milica. "Jani je ovo tek početak, a ja sam sigurna da je zvijezda rođena. Samo da danas dobro napiše matematiku", napisala je Milica.

"Želeći napraviti spot koji će što bolje pratiti pjesmu, ali koji ju istovremeno neće opteretiti, razmišljali smo o mnogim opcijama i došli do zaključka da bi, zbog same teme i, na neki vrlo općenit način, smisla teksta, bilo idealno da djeca preuzmu glavnu ulogu. Istog trenutka smo se sjetili Jane Sienne i Mile Amelie Mikić. Nije ta ideja došla bez neke smislene veze - naime, prije 23 godine, u prvom spotu Damirove solo karijere, onome za pjesmu Astronaut, a i na samom početku svoje karijere, nastupila je Ljupka Gojić Mikić. Kako smo i tijekom svih godina i dalje u kontaktu, odlučili smo je zamoliti, a naravno i ostatak njezine obitelji, da pita djevojčice bi li željele biti u našem spotu. Tako se, na jedan poseban način, zatvorio krug, ali i nastavila priča - točno tamo gdje treba, na djeci, na onima koji jesu budućnost", izjavila je Milica kako je nastala ideja za spot..

Inače, glazbenik Nikola Vranić, poznat pod umjetničkim imenom J.R. August, dominirao je na dodjelama Rock&Off nagrada, a kući je odnio čak tri statue. Osvojio je nagradu za Album godine (Dangerous Waters), Veliki prasak godine te za Rock&Off izvođača godine. Glazbenik je imao čast i otvoriti glazbenu večer, a sa svojim je bendom izveo pjesmu Crucify Me na samom početku dodjele.

Nagradu za životno djelo dobila je skupina KUD Idijoti. Koncertni izvođač godine su riječki Jonathan. Irena Žilić je slavila u kategoriji Pop&Off izvođača godine, Rap&Off izvođač godine je Vojko V, The Siids su odnijeli pobjedu u kategoriji Elektro&Off izvođača godine, a Jazz&Off izvođač godine je grupa Chui. Nagrada publike pripala je Goranu Baretu i Majkama.

Chui, J. R. August, Porto Morto, Sun U, The Siids, Aklea Neon, Overflow i Pocket Palma nastupali su na dodjelama nagrada, a iznenađenje večeri je bio nastup Vojka V na kraju same dodjele.

Pročitajte više