Kći slavnog komičara ljuta zbog novog specijala u kojem je njezinog oca generirao AI

Foto: Profimedia

Kelly Carlin, scenaristica, producentica i kći legendarnog komičara Georgea Carlina, oštro je kritizirala objavljivanje komičarskog specijala koji koristi verziju njezina pokojnog oca stvorenu umjetnom inteligencijom.

U utorak se jednosatni specijal pod naslovom George Carlin: I’m Glad I’m Dead pojavio na YouTube kanalu Dudesy, podcasta čiji su domaćini Will Sasso i Chad Kultgen, koji miješa umjetnu inteligenciju i komediju i opisuje se kao "prvi medijski eksperiment te vrste".

U specijalu AI George Carlin, koristeći komičarev prepoznatljiv stil, komentira slike generirane umjetnom inteligencijom i bavi se potpuno modernim temama kao što su Elon Musk, Twitter, Tesla, usluge streaminga i sama umjetna inteligencija, koje su postale popularne dugo nakon što je George Carlin umro 2008. godine.

Nakon što su se pojavile vijesti o specijalu u kojem je Carlina generirao AI, Kelly Carlin je na X-u rekla kako projekt nije dobio dopuštenje komičareve obitelji. U izjavi je rekla da je njezin otac "proveo cijeli život usavršavajući svoj zanat” i da "nijedan stroj nikada neće zamijeniti genij Georgea Carlina", osudivši korištenje umjetne inteligencije za "ponovno stvaranje uma koji nikada više neće postojati".

"Evo ideje, kako bi bilo da poslušamo neke stvarne žive ljudske komičare? Ali ako želite slušati pravog Georgea Carlina, on ima 14 specijala koje možete pronaći bilo gdje", zaključila je kći legendarnog komičara.

Pročitajte više