Kći Toma Cruisea odrekla se njegovog prezimena. Jasno je i zašto

Foto: Profimedia

Kći Toma Cruisea i Katie Holmes Suri prošlog je mjeseca proslavila 18. rođendan nakon kojeg se odrekla prezimena svog oca kojeg nije vidjela već 11 godina. U njujorškoj predstavi Head Over Heals se predstavila kao Suri Noelle, a očevo prezime nije ni spomenula.

Kako prenosi Hello! Magazine, Noelle je srednje ime Katie Holmes. Tinejdžerica je odrasla na Manhattanu uglavnom zaštićena od svjetla reflektora sa svojom majkom (45), daleko od Scijentološke crkve svog 60-godišnjeg oca, koji nije dio njezinog života od 2013.

Glumci su se razveli godinu ranije. U vrijeme njihova razlaza objavljeno je da je Katie odlučila raskinuti brak strahujući da će svoju kćer odgajati kao scijentologinju zbog religije kojom je Tom bio opsjednut.

Katie nije smjela govoriti o Tomu, Suri sada može

"Suri više ne poznaje svog oca. Nije provodila vrijeme s njim desetak godina", otkrio je izvor za Daily Mail prošle godine. Dodao je da "ne gleda njegove filmove" i da "on ne sudjeluje u njezinu životu".

Vjeruje se da je Holmes potpisala više dokumenata koji je sprječavaju da progovori o svom braku s Cruiseom - i o iskustvima u scijentologiji. Ali kada je Suri navršila 18 godina, država NY proglasila ju je punoljetnom i zakonski se smatra odraslom osobom.

To joj omogućuje da govori o svom ocu, njegovim uvjerenjima i njihovom razdoru. Tony Ortega, koji desetljećima istražuje scijentologiju, rekao je za Page Six: "Suri je bila premlada da potpiše bilo kakav ugovor, ali sada će moći slobodno govoriti ako to želi i bit će jako zanimljivo."

Pročitajte više