Keanu Reaves poklonio 12 Harley Davidsona svojim kaskaderima

KEANU REEVES, glumac koji ponovo osvaja kina pokazao se vrlo velikodušnim, naime nakon završetka snimanja filma "Matrix Reloaded" Keanu je dvanaestorici svojih kaskadera poklonio isto toliko skupocjenih Harley-Davidson motocikala.

Iako je dvanaest motocikala tipa Harley Davidson popularni glumac platio više od 200,000 dolara, čini se da su ih dvanaestorica kaskadera itekako zaslužili, naime oni su s Reevesom tjednima radili bez prestanka, kako bi snimili ono što Keanu naziva "jednom od najboljih borbi u povijesti filma".

Završna borba u filmu "Matrix Reloaded" prikazuje obračun glavnog lika, Neoa (kojeg glumi Keanu) i više od 100 klonova glavnog negativca, agenta Smitha. Sama završna scena kombinacije je borilačkih vještina, specijalnih efekata i kompjuterskih animacija.

"Radio sam s dvanaest kaskadera oko tri tjedna bez prestanka, i to samo na osmišljavanju finalne borbe" - izjavio je Reeves, pa dodao: "Nakon toga smo snimali mjesec dana, svaki dan... jednom smo trebali snimiti kadar u kojem me zgrabe dva agenta, a ja se u skoku okrenem preko glave i udarim ih obojicu nogom u glavu. Taj kadar smo snimali 21 put, a svaki put kad bih rekao 'Htio bih ovo ponovo snimiti' oni bi samo rekli 'Ok, ajmo to napraviti'".

"Hoću reći da smo bili u tome stvarno zajedno, kao što smo zajedno i trenirali za snimanje. Samo sam htio nekako, osim verbalne zahvale, reći "veliko hvala" svim dečkima koji su mi pomogli stvoriti, po meni, jednu od najboljih borbi u povijesti filma" - objasnio je velikodušni Reeves.

Pročitajte više