Kedžo naljutio HRT-ovce: "Uložili smo u njegovu promociju, on nam dao crveni karton"

Foto: Marko Prpic, Goran Kovacic/PIXSELL

HRVATSKA radiotelevizija (HRT) demantirala je Damira Kedžu, koji je u jednom intervjuu rekao da je dobio crveni karton od njih nakon odluke da će se nagodinu Dora opet održati i izabrati novi predstavnik.

"HRT nije dao crveni karton Damiru Kedži: on može već sljedeće godine ponovno prijaviti pjesmu, nastupiti na Dori 2021. - a možda i ponovo pobijediti te tako predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2021., ravnopravno kao i svi ostali njegovi kolege", poručili su s nacionalne televizije.

"Eurovizija je prvenstveno natjecanje pjesama, a ne izvođača - te je EBU-ov eurovizijski tim odlučio da se dogodine na Eurosong šalju nove pjesme. Većina zemalja koja ima festivale slične Dori odlučila je, poput HRT-a, nastaviti svoju tradiciju (Švedska, Norveška, Finska, Danska, Litva, Portugal, Estonija). Francuska je ovogodišnjeg predstavnika izabrala interno, ali će sljedeće godine raditi izbor pjesme, a i Cipar će novog predstavnika izabrati interno", pojasnila je urednica Dore 2021. i šefica hrvatske eurovizijske delegacije Uršula Tolj.

Priznaju da su Damira Kedžu o odluci obavijestili e-mailom, ali tvrde da se to dogodilo tek nakon što se Kedžo i njegov tim nisu odazvali pozivu na sastanak. 

"Štoviše, oni su sami odlučili da im umjesto usmeno, odluku priopćimo pisanim putem. Na tom se sastanku HRT želio zahvaliti Damiru Kedži na dosadašnjoj suradnji te s njim i njegovim timom razmotriti vidove suradnje u sljedećem razdoblju. No, na žalost, njegov tim do danas ujutro nije odgovorio na poziv, iako je HRT mnogo uložio u njegovu promociju nakon pobjede na Dori. Prema tome, nije HRT dao crveni karton Damiru Kedži, nego je on to učinio HRT-u", napisali su u priopćenju.

Pročitajte više