Kenjac osvojio nagradu na talijanskom festivalu Bergamo Film Meeting

FILM "Kenjac" redatelja Antonija Nuića osvojio je nagradu Bronze Rosa Camuna na talijanskom festivalu "Bergamo Film Meeting". Nuić je već osvajao nagrade na tom festivalu. Njegov je prvi film "Sve džaba" također dobio istu nagradu što pokazuje koliko talijanska publika cijeni rad tog autora.

"Kenjac" nakon Italije nastavlja pohod po filmskim festivalima. ovih je dana prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji i to u natjecateljskom programu. Nakon toga ide na goEast - festival srednje europskog i istočnoeuropskog filma u Wiesbaden, zatim na Međunarodni filmski festival u Seattleu, Espoo Ciné u Finsku i na Međunarodni filmski festival u Singapuru.

Radnja filma "Kenjac" što zapravo znači magarac, smještena je u BiH 1995. godine. Prate se obiteljski odnosi u malom selu Drinovcima u okviru rata i uoči Oluje. U njemu glume Nebojša Glogovac, Nataša Janjić, Ljubomir Kiki Kapor, Emir Hadžihafisbegović i drugi. Film je nastao u produkciji Propeler filma, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Pročitajte više