Kič od kojeg bole oči: Pogledajte kako je navodna Putinova ljubavnica uredila stan

Foto: Instagram

VLADIMIR PUTIN svoj privatni život brižno skriva, a mediji nagađaju o njegovim ljubavnicama. Jedno od imena koje se na tom popisu spominje je ono Svetlane Krivonogikh, koja je u ožujku 2003. godine rodila kćer Luizu Rozovu.

Svetlana je 45-godišnja bivša čistačica koja je danas multimilijarderka i vlasnica dionica jedne ruske banke. Za Luizu se u javnosti spekulira da je Putinova kći, a sad su na društvenim mrežama osvanule fotografije njenog penthausa, luksuzno uređenog i optočenog zlatom. Naime, Luiza i Svetlana tražile su podstanara u svom stanu u Sankt-Peterburgu, a za najam traže čak 70 tisuća kuna.

>>Tisuće ljudi napadaju ovu mladu Ruskinju zbog Ukrajine: "Nestani s lica zemlje"

Susjedi u elitnom bloku su najstariji Putinovi prijatelji, dobar dio pogođen sankcijama Zapada. Za razliku od Putinove dvije službene kćeri, Luiza nije sankcionirana. Ona i majka žive u drugom penthausu, za koji se procjenjuje da je vrijedan 17 milijuna kuna. Penthaus na otoku Kamenny postao je Svetlanino vlasništvo godinu dana nakon Luizina rođenja, a vjeruje se da je u njemu djevojka odrasla.

Stan se sastoji od dnevnog boravka i velike terase s pogledom na rijeku Nevu. Sa stropa u hodniku visi golemi luster. Na drugom katu se nalazi spavaća soba s pozlaćenim krevetom i dječja soba s oslikanim stropom i prostorom za igru. Na trećem katu nalazi se šank s kućnim kinom i talijanska dizajnerska ležaljka prekrivena zlatnom folijom. Površina stana je 447 metara kvadratnih.

Iako se u oglasu ne spominje ni Svetlanino i Luizino ime, poznato je da je samo njihov stan te veličine.

Kad je BBC nazvao Svetlanu za komentar, poklopila je slušalicu.

"Nema smisla govoriti o bilo kakvom ukusu kad je riječ o uređenju ovog stana. Ovo je vrlo nezrelo shvaćanje luksuza", rekao je anonimni novinski urednik za BBC Rusiju.

Kompleks se naziva jednim od najprivatnijih u Sankt-Peterburgu, a izgradila ga je tvrtka povezana s bankom Rossiya bliskom Putinu, izvijestio je BBC. Sastoji se od 21 luksuznog stana.

Stanovi su početkom 2000-ih prodani nekima od Putinovih najbližih prijatelja, tajkunima Vasiliju Šestakovu, Arkadiju Rotenbergu, Juriju Kovalčuku, Nikolaju Šamalovu, Sergeju Fursenku i Alekseju Mordašovu.

Ta je studentica donedavno bila jako aktivna na društvenim mrežama, no s njih se povukla nakon što su je napali zbog ruske invazije na Ukrajinu. 

Mediji pišu da ona i majka imaju stan u Monaku vrijedan 30 milijuna kuna, a Svetlanino bogatstvo procjenjuje se na više od 700 milijuna kuna. Iako nikad nije komentirala šuškanja da je Putin otac njene kćeri, Luiza je u intervjuu za ruski GQ rekla da sliči mladom Putinu.

Pročitajte više