Kick Ass: Tinejdžerska komedija sa scenama krvavog nasilja

U HRVATSKA kina će u travnju stići tinejdžerska komedija "Kick Ass" Matthewa Vaughna na kojoj je, kao jedan od producenata radio i Brad Pitt.

Mladi Dave Lizewski glavni je lik filma koji opovrgava svakog tko misli da tinejdžerima nije stalo do toga što se u svijetu događa. Pod utjecajem stripova koje svakodnevno čita, Dave odluči postati superheroj i boriti se protiv zločinaca. Nabavio je prikladno odijelo, naočale i masku te se nazvao "Kick Ass", ali ono što mu nedostaje da bi postao istinski super junak jesu supermoći. Unatoč tome postane slavan, a sukladno tome dobije i hrpu imitatora. Udruži se s nekima od njih i krene u obračun s lokalnim mafijašem Franckom D'Amicom.

Ideja o tinejdžeru koji je opsjednut Spidermanom i sam neuspješno pokušava spasiti svijet, činila se vrlo zabavnom redatelju Vaughnu koji je želio snimiti nekonvencionalni film. Iako je riječ o komediji, "Kick Ass" ima dosta scena krvavog nasilja u kojima se, primjerice, odstranjuju udovi, a kritičari filmu zamjeraju i to što 13-godišnja djevojčica, superjunakinja "Hit Girl" psuje kao kočijaš. Humor u filmu je crn i brutalan, a slika svijeta u kojem žive glavni junaci, vrlo realna, jer se junaci ne bore protiv imaginarnih zlikovaca, već se suprotstavljaju organiziranom kriminalu.

Pročitajte više