Kićo 1972.: Da sam znao koliko ću patiti zbog te pjesme, nikada je ne bih napisao

Foto/Screenshot: Facebook/YouTube

NAPUSTIO nas je Krunoslav Kićo Slabinac, a neke od njegovih pjesama su hitovi koje znaju sve generacije već pet desetljeća. Jedan od najvećih definitivno je pjesma Zbog jedne divne crne žene koja je nastala početkom sedamdesetih, a posvećena je njegovoj ljubavi s Mirjanom Antonović, koja je 2016. godine za Index ispričala detalje o poznanstvu i ljubavi s pjevačem.

Kićo je o divnoj crnoj ženi govorio ranije, u intervjuu za Plavi Vjesnik 1972. godine. Tada je ispričao da su zbog te pjesme povrijeđeni mnogi ljudi, a pogotovo on.

"Da sam znao koliko ću zbog toga propatiti i drugima nanijeti boli, ne bih ništa pisao… Prestao bih pjevati", kazao je Kićo.

"Naše poznanstvo i ljubav povrijedili su me na vrlo grub način. Poslije toliko godina sada je došla ovamo i nakon mjesec dana pojavio se mali intervju u jednom listu. Što je tu svega nadrobljeno! Nisam vjerovao svojim očima. Žao mi je zbog nje. Jedna iskrena inspiracija i ljubav tako su povrijeđene", rekao je Kićo.

U listu je pisalo da je Mirjana u braku te da čeka razvod da bi se udala za Kiću, a širile su se priče i da ima dijete s njim.

"Nije mi jasno zašto su se okomili na mene. Ja ni od koga nisam sakrivao Miru (u listu piše da sam je zaključavao u sobu), vodio sam je svuda sa sobom, i na izlete, i na koncerte. Volimo se iako je bila prije udata, a to je zaista samo naša stvar", rekao je tada slavni pjevač.

Pročitajte više