Kid Rock vrijeđao Afroamerikance pa vadio pištolj pred novinarem: Ja sam dio problema

Foto: Profimedia

Pjevač Kid Rock navodno je tijekom intervjua ispred novinara Rolling Stonea mahao pištoljem i više puta koristio pogrdnu riječ za Afroamerikance.

Kid Rock, pravim imenom Robert James Ritchie, nedavno je razgovarao s novinarom Rolling Stonea Davidom Peisnerom, koji je u nedjelju objavio opširan profil o glazbeniku pod naslovom "Kako je Kid Rock od omiljene divlje američke rock zvijezde do MAGA glasnika", koji se bavio Rockovim usponom do slave i time kako je kasnije postao istaknuta figura na krajnjoj desnici.

Prisjećajući se intervjua u Rockovom kućnom glazbenom studiju, Peisner je rekao da su njih dvoje razgovarali o političkim temama, uključujući predsjedničke izbore 2024., prava transrodnih osoba i ilegalnu imigraciju, kada je u jednom trenutku pjevač izvadio pištolj i počeo mahati njime.

"Do sada sam već odavno prestao piti, ali Ritchie je svoje bijelo vino zamijenio Jim Beamom i dijetnom Colom. Nastavlja prazniti​​ najmanje tri ili četiri čaše u prilično brzom slijedu. Sjedi u tamnoj kožnoj stolici, viče na mene o nečemu, kada posegne iza sjedala, izvuče crni pištolj i maše njime kako bi nešto istaknuo", napisao je Peisner.

"A ja imam prokleti pištolj ovdje ako mi zatreba. Imam ih posvuda!" navodno je rekao Kid Rock.

Rockovi postupci bi mogli biti proračunati

Peisner je rekao da su nastavili razgovarati o američkoj povijesti, uključujući ropstvo i ubijanje američkih domorodaca. Kada je pitao Kida Rocka nalazi li se na pogrešnoj strani povijesti, pjevač je navodno rekao: "Ne. Republikanci su oslobodili jebene robove!"

Peisner je rekao kako je primijetio da su republikanci u to vrijeme bili progresivna stranka. Kid Rock je tada ustvrdio da je detroitski reper Trick Trick, koji je Afroamerikanac, pohvalio Rockovu podršku bivšem predsjedniku Trumpu, oslovivši repera rasnom uvredom, tvrdi Peisner.

"Vrijedi spomenuti da ovo nisu jedini slučajevi kada je Ritchie nazvao Afroamerikance pogrdnom riječi tijekom mog posjeta. Bilo bi lako to nazvati drekom pijanog rasista, ali kao i sa svime što Ritchie radi, teško je znati koliko je sve to proračunato", primijetio je Peisner.

"Pokušava li on samo dobiti reakciju? Moli li da ga se pribije na stup kad ova priča izađe u javnost kako bi mogao pokrenuti vrlo javnu tiradu protiv 'kulture otkazivanja'? Je li sve ovo samo igra za više pažnje?" dodao je Peisner.

"Samo napiši najstrašniji članak o meni"

Tijekom posljednjeg desetljeća, Rock, koji je odrastao u višoj srednjoj klasi, sve se više polarizirao te iz rokera prerastao u country izvođača koji otvoreno izražava mržnju prema manjinama. "Ja sam dio problema. Ja sam jedan od polarizirajućih ljudi, bez sumnje. Ponekad prigovaram zbog drugih ljudi, a onda se pogledam u ogledalo i pomislim da bih i ja ponekad trebao začepiti", navodno je rekao Kid Rock.

Zatim je uputio još kontroverznih komentara o imigrantima i crncima te se čak našalio da njegov sredovječni bijeli batler ima rasistički nadimak "ujak Tom". No, Peisner je također intervjuirao nekoliko Rockovih bivših poznanika, od kojih se mnogi pitaju koliko je Rock uistinu hrabar s obzirom na njegovu "karijerom u opadanju", u usporedbi s takvim "desničarskim i duboko ukorijenjenim uvjerenjima".

Kad je voditelj intervjua, kojeg je Rock nazvao "pahuljom", htio otići, pjevač mu se unio u lice. Ipak, Rock je na kraju popustio i pristao odvesti novinara pola kilometra do njegova automobila. Nakon što su stigli do prilaza na Rockovom motoru na četiri kotača, rukovali su se prije nego što je reper zamolio za posljednju uslugu. "Bi li mi učinio uslugu? Samo napiši najstrašniji članak o meni. Učini to. Pomaže mi", rekao je Rock, tvrdi Peisner.

Pročitajte više