Kineska košarkaška senzacija Yao Ming uplovio u bračne vode

KINESKI "najpoželjniji neženja", košarkaška senzacija Yao Ming, vjenčao se sa svojom dugogodišnjom djevojkom Ye Li. Privatnost ceremonije danas održane u luksuznom hotelu u njihovom rodnom gradu Šangaju, bila je "ljubomorno čuvana", prenosi Reuters.

2,26 metara visok centar Houston Rocketsa i njegova 1,90 metara visoka mlada, zavjete su razmijenili nakon sedmogodišnje veze, na tradicionalnoj kineskoj ceremoniji održanoj u Shangri-La hotelu, u šangajskoj poslovnoj četvrti. Trosatnoj je ceremoniji prisustvovalo više od 70 članova obitelji.

Deseci zaštitara su patrolirali hotelom i oko njega, kako bi spriječili pristup kineskim i stranim medijima. Veza između najbogatijeg kineskog sportaša i 25-godišnje Ye je godinama privlačila pozornost medija i sportskih fanova.

Par se upoznao 1999. godine, dok su još bili tinejdžeri, u vrijeme kad je Yao igrao za Shanghai Sharkse. Javnost je za njihovu vezu saznala 2004. godine, nakon što su viđeni kako se drže za ruke za vrijeme ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Ateni.

U siječnju je 27-godišnji Yao opovrgnuo sve napise o tome kako je u vezi sa glumicom na američkoj televiziji Niom Long, rekavši pritom kako "Long nije njegov tip djevojke".

I.M.
Foto: AFP

Pročitajte više