Kineskinje smatraju Putina simbolom muževnosti, stručnjaci objasnili koji je razlog

Foto: EPA

KINESKIM društvenim mrežama zavladalo je jedno ime od početka ruske invazije na Ukrajinu i to ono predsjednika Rusije Vladimira Putina koji je Kineskinjama postao definicija muževnosti. Jedna stručnjakinja objasnila je zašto upravo njega smatraju simbolom muškosti.

Na kineskoj inačici Twittera pod nazivom Weibo često je moguće vidjeti objave u kojima Kineskinje navode da su se zaljubile u ruskog predsjednika i da je on nevjerojatno zgodan muškarac. U trenutku kada cijeli svijet osuđuje Putina i optužuje ga za ratne zločine, Kineskinjama je njegov izgled u prvom planu, a mnoge od njih kažu da bi se čak udale za njega, prenosi Insider.

Kineskinje ga smatraju, ne samo zgodnim i poželjnim, već i "šarmantnim" i "pouzdanim". Često koriste riječ tiehan kako bi ga opisale, a koja opisuje jake i nepopustljive muškarce. Objave ovog tipa na platformi Weibo pojavljuju se otkako je počela invazija na Ukrajinu, a dosad je hashtag Putin pregledan preko 470 milijuna puta.

Stručnjaci smatraju da izvor Putinove popularnosti među Kineskinjama nije samo u proruskom raspoloženju koje je dozvoljeno u ovoj zemlji, već i u tome što u Putinu vide pojam snage i moći koja se opire Zapadu. Prema riječima Angeline Chin, profesorice sa katedre za povijest, Putin odražava ono kako se Kina želi predstaviti na svjetskoj sceni.

Kina želi zaustaviti "feminizaciju mladića"

"Od 2000-ih Kina se svim silama trudila da postane svjetski gigant, a dolaskom Xi Jinpinga početkom 2010-ih na vlast, stvaranje tog snažnog i dominantnog imidža postalo je bitnije nego ikad. U isto vrijeme Putin se pripremao postati moćni alfa mužjak i to je razlog što je postao idol mnogih Kineskinja. On ostavlja dojam snažnog lidera koji može usmjeriti zemlju u pravom smjeru", rekla je.

Putin, koji je u listopadu napunio 69 godina, u prošlosti se nije libio pokazati čak i svoje gole tijelo, koje je posebno dolazilo do izražaja prilikom jahanja konja u Sibiru, pecanja ili ronjenja u ledenim vodama, a njegovo iskazivanje muškosti u skladu je s kineskim percepcijama muževnosti.

Kinesko ministarstvo obrazovanja prošle godine je pozvalo škole da promijene svoje satove tjelesne kulture s ciljem zaustavljanja feminizacije mladića, a odluka je došla nakon što je najviši politički savjetnik Si Zefu rekao da je ovakvo što potrebno kako bi se spriječilo da dječaci postanu "delikatni, plašljivi i ženstveni", naveo je NBC News.

"Propaganda vlade moćna je i utjecajna tako da sve zajedno utječe i na to što žene u Kini vide Putina kao poželjnog muškarca", zaključila je Chin.

Pročitajte više