Kirk Douglas nikad nije prebolio smrt sina: "Reci mi, što sam krivo napravio?"

Foto: Guliver Image/Getty Images

KIRK DOUGLAS nadživio je svog najmlađeg sina Erica Douglasa koji je umro 2004. godine. Eric je bio drugo dijete Kirka i njegove druge supruge te je, kao otac i stariji brat Michael, oduvijek želio biti glumac. Ipak, otišao je krivim putem pa su mediji o Ericu za života uglavnom pisali kao o poročnom sinu slavnog Douglasa.

Ericova smrt potpuno je slomila Kirka, kojemu je obitelj uvijek bila na prvom mjestu. Iz riječi koje je uputio preminulom sinu da se naslutiti da je pomalo i sebe krivio za njegov uništeni život i njegovu preranu smrt. 

Iako nikad nije javno iskazivao takvu vrstu emocija, Kirk se od sina oprostio putem svoje web stranice.

"Sjedim pored tvog groba i jecam, tiho, da ti ne ometam san. Počivaj u miru, predivni moj sine, uskoro ćemo biti jedno, kada legnem pokraj tebe. Razgovarat ćemo, bez tajni za skrivanje. Reci mi, Eric, što sam napravio krivo? Što sam trebao napraviti da bih te učinio snažnijim? Sada sjedim ovdje i plačem, čekam da bude s tobom kada odem", napisao je Douglas sinu.

Eric je godinama imao ozbiljnih problema s alkoholom i narkoticima, a 2004. godine je od predoziranja i umro. Godinama se bavio glumom, ali mu to nikad nije išlo kao ocu i braći. Nakon niza nezapaženih uloga, devedesetih se pokušao baviti stand-up komedijom.

I ta karijera mu je uskoro propala jer se neprestano pojavljivao pijan na nastupima. 1999. godine je bio u komi osam dana jer se slučajno predozirao Xanaxom.

Pročitajte više