Koga ljubi najbogatiji čovjek svijeta? Ta veza ga je koštala 38 milijardi dolara

Foto: Profimedia

Osnivač Amazona Jeff Bezos (60), od ponedjeljka ponovno najbogatiji čovjek na svijetu, zaručen je s bivšom TV voditeljicom Lauren Sanchez s kojom je ovog ljeta bio u Hrvatskoj.

Milijarder se u Lauren zaljubio 2019. godine zbog čega je došlo do kraja njegovog 25-godišnjeg braka sa suprugom MacKenzie. Tad se šuškalo da je Bezosa ta ljubav koštala polovice bogatstva jer s MacKenzie nije imao potpisan predbračni ugovor. Ipak, nagodili su se tako da je MacKenzie dobila 38.3 milijarde dolara.

Njen bivši suprug se družio s Bezosom

I 54-godišnja Lauren je u to vrijeme bila u braku. 

Za prvog supruga Patricka Whitesella udala se 2005., a počeli su odvojeno živjeti 2018. godine. Dok je bila u braku s Whitesellom, par je bio u vrlo dobrim odnosima s Bezosom, a više su puta viđeni zajedno na raznoraznim eventima. S Bezosom nije ušla u vezu sve dok nije prekinula s Whitesellom, a Patrick i MacKenzie mjesecima su navodno znali za njihovu vezu.

Nakon pet godina javno objavljene veze, Bezos i Lauren su se zaručili

Inače, Lauren je licencirana pilotkinja, a uz nju je i milijarder počeo upravljati helikopterom. "Volimo biti zajedno i volimo raditi zajedno. Pomaže mi oko moje knjige. Jeff radi na tome da dobije licencu za pilota. Zajedno letimo. Zajedno vježbamo. Cijelo smo vrijeme zajedno", otkrila je Sanchez lani.

"Svakog dana me inspirira i čini boljom osobom. On je najdivniji čovjek kojeg poznajem", dodala je.

Hrvatskom plovili na jahti od 500 milijuna dolara

Bezos i Sanchez su ovog kolovoza uživali na dubrovačkom području ploveći jahtom od 500 milijuna dolara. S njima su bili i Katy Perry, Orlando Bloom, Usher, ali i omraženi Scooter Braun.

>>Osvanula nova snimka Bezosa i zaručnice na Hvaru: Evo kako se ponašaju kad su sami

200 milijardi dolara

Podsjećamo, Jeff Bezos jučer je ponovno preuzeo titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu, pretekavši Elona Muska, prema Bloombergovom indeksu milijardera.

Neto bogatstvo osnivača Amazona iznosilo je 200 milijardi dolara, a Muskovo procjenjuje se na oko 198 milijardi dolara. Musk je tijekom prošle godine izgubio oko 31 milijardu dolara, dok je Bezos dobio 23 milijarde dolara, prema indeksu.

Dionice Tesle jučer su pale više od 7%.

Musk je vratio titulu najbogatije osobe na svijetu u svibnju 2023., potisnuvši s prvog mjesta izvršnog direktora LVMH-a (LVMHF) Bernarda Arnaulta, koji vodi jedan od najvećih svjetskih konglomerata koji uključuje brendove kao što su Louis Vuitton, Dior i Celine.

Pročitajte više