Koje doba dana je najbolje za seks? Evo što kažu ekspertice

Ilustracija: Shutterstock

SEKSUALNA terapeutkinja Tammy Nelson odgovorila je na jedno od najvažnijih pitanja vezanih uz seks koje muči mnoge od nas - koje doba dana je najbolje za prakticiranje odnosa?

Nelson tvrdi kako je to individualno za svaki par i dodaje da svako doba dana ima svoje prednosti.

Jutarnji seks

Primjerice, postoje mnoge prednosti jutarnjeg seksa, od lagane tjelovježbe ujutro do izvrsnog početka dana.

"Razine testosterona su prirodno veće u tijelu muškarca ujutro, zbog čega muškarci obično imaju jutarnje erekcije", objašnjava Nelson, a prenosi portal Mind Body Green.

Certificirana seks-trenerica Gigi Engle dodaje da bi jutarnji seks mogao biti ugodniji jer je tijelo opuštenije.

"Zdjelično dno se ne skuplja od stresa, a broj otkucaja srca je niži, što može pomoći u otpuštanju i osjećaju većeg zadovoljstva", kaže ona.

Ipak, tvrdi da postoje neke negativne strane jutarnjeg seksa.

"Kada se vaše tijelo tek budi, vaše sinapse ne rade u punoj brzini", objašnjava ona. "Vaše tijelo je još uvijek u 'načinu mirovanja' i ne osjeća seksualne podražaje kao kada ste potpuno budni. Vaši živčani završeci spavaju", dodaje.

Prednosti popodnevnog užitka

Iako je malo rjeđi od jutarnjeg ili večernjeg seksa, poslijepodnevni seks je dobra opcija ako znate da ćete biti izmoreni do kraja dana.

"Nađite vrijeme kada ste oboje odmorni i kad možete uzeti pauzu, a da ne budete iscrpljeni, ili kada vam posao ili obiteljski život ne smeta", kaže Nelson, dodajući da bi to, naravno, moglo biti lakše rečeno nego učinjeno.

Prednosti seksa prije spavanja

"Orgazmi su jednosmjerna karta za čvrst san", kaže Engle.

"Nakon nevjerojatnog seksa i orgazma vaš mozak oslobađa koktel hormona dobrog osjećaja kao što su serotonin i oksitocin. Ovi hormoni omogućavaju lakše povezivanje među partnerima."

"Dodavanje seksa u redovnu rutinu unaprijedit će vaš odnos s partnerom i učiniti ga uzbudljivim. Dat će vam nešto čemu se možete radovati na kraju teškog dana, što će vas učiniti uzbuđenim da vidite svog partnera."

Nelson zaključuje da je najbolje doba dana za seks ono koje vam najviše odgovara.

Bez obzira na to koje je doba dana, i dalje ćete imati koristi od orgazma općenito, poput poboljšane cirkulacije, imuniteta i smanjenog stresa. Dakle, iako možda ne postoji najbolje vrijeme za seks, ne postoji ni loše vrijeme.

Pročitajte više