Koje serije i emisije imaju najviše Emmyja u povijesti? Lista bi vas mogla iznenaditi

Foto: Profimedia/Press

DODJELA nagrade Emmy televizijski je ekvivalent Oscara. Kako se glumci i redatelji filmova vesele Oscarima, tako se glumci u serijama i kreatori vesele Emmyjima te priželjkuju da baš oni budu najbolji u kategoriji u kojoj su nominirani.

Na ovogodišnjim Emmyjima najviše nominacija dobila je serija Nasljeđe, njih čak 27, a mi smo se odlučili prisjetiti koje serije i televizijske emisije su tijekom zadnjih 75 godina, koliko se Emmy dodjeljuje, osvojile najviše nagrada. 

Lista bi vas mogla iznenaditi

Uvjerljivo vodeći po broju nagrada i po broju nominacija je američki kasnovečernji humoristični skeč-program koji se emitira uživo subotom uvečer Saturday Night Live. Prva emisija emitirana je 11. listopada 1975. na NBC-ju i dosad je show imao 49 i više nego uspješnih sezona. Emisija je dosad imala čak 305 nominacija, a osvojila je 87 Emmyja.

Među prvih pet Emmyjem najnagrađivanijih našle su se i tri serije koje svi vrlo dobro znamo - Igra prijestolja s 59, Frasier s 37 i Simpsoni s 35 nagrada. U nastavku vam donosimo 15 serija i emisija koje su u povijesti dodjele nagrada osvojile najviše Emmyja. U anketi možete strelicom prema gore glasati za vama najbolju emisiju/seriju, ali možete ih i pokuditi strelicom prema dolje.

Pročitajte više