Kojoti obilježavaju 30 godina u Tvornici kulture

Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Jedan od najznačajnijih zagrebačkih bendova Kojoti obilježit će 30 godina djelovanja koncertom u Tvornici kulture u subotu, 10. veljače 2024. godine, objavila je Tvornica.

Alen Marin (vokal), Davor Viduka (gitara, vokal), Vanja Marin (bas), Noa Rupčić (klavijature) i Bobo Grujičić (bubanj) članovi su jednog od najvažnijih bendova koji su formirali hrvatski, ali i regionalni rock'n'roll. U sklopu koncerta u Tvornici Kojoti će proslaviti 30 godina od osnivanja, a publika će moći uživati u hitovima kao što su Sto milja daleko od nje, Razuzdan i lud, Zadovolji me i Hodala je pola metra iznad zemlje.

Najproduktivnije razdoblje za Kojote bile se 1990-e, kada su svirali stotine koncerata po klubovima i koncertnim dvoranama u Hrvatskoj. Upravo su oni, još kao demo bend, otvorili prvi Fiju Briju festival 1994. godine, dok su sljedeće godine snimili i objavili svoj debitantski album. Halucinacija je uslijedila samo godinu nakon, a već 1998. godine objavljen je Sex, Disco, Kung Fu.

Prestali su s radom 2000. godine

Kojoti su prestali s radom 2000. godine, a dugoočekivani povratak na scenu dogodio se 2017. godine, kada su nastupili na festivalu Brijačnica. Nakon toga objavljuju CD box set Dragocjeno, raskošno, blistavo na kojemu su okupljeni remasteri dotadašnjih izdanja. Godine 2019. Kojoti objavljuju album Sve je pod kontrolom? koji je bio nominiran za Porina u kategoriji za najbolji rock album godine.

U kolovozu ove godine Kojoti su objavili pjesmu Danima, inspiriranu likom i djelom Vlade Divljana. Ranije ove godine snimili su i spot za pjesmu Sram s posljednjeg albuma za potrebe snimanja filma Iz sve snage u režiji Dimitra Dimitrovskog, koji je režirao i spot za njihovu pjesmu Nismo djeca, čija se objava očekuje.

Pročitajte više