Kolege se opraštaju od Kirstie Alley: "Zahvalan sam za sve trenutke kad me nasmijala"

Foto: Press

GLUMICA Kirstie Alley, najpoznatija po ulozi u humorističnoj seriji Kafić Uzdravlje iz 1980-ih i 90-ih, umrla je od raka u 71. godini, objavila je obitelj u priopćenju. "S tugom vas obavještavamo da je preminula naša nevjerojatna, žestoka majka puna ljubavi", napisala su njezina djeca.

Cijeli Hollywood sada se oprašta od preminule glumice. John Travolta na Instagramu je objavio njezinu fotografiju iz mlađih dana. "Kirstie je bila jedna od najposebnijih veza koje sam ikada imao. Volim te, Kirstie. Znam da ćemo se opet vidjeti", napisao je Travolta. 

Travolta i Alley zajedno su glumili u hit filmu iz 1989. Gle tko govori (Look Who's Talking). Nikad nisu skrivali da je prijateljstvo između njih bilo posebno i da su bili mnogo više od kolega na setu. "Skoro sam pobjegla i udala se za Johna. Voljela sam ga. Još uvijek ga volim. Da nisam bila udana, otišla bih i udala se za njega", rekla je Kirstie 2018. u epizodi britanskog Celebrity Big Brothera.

Oproštaji kolega iz Kafića Uzdravlje

Glumac Kelsey Grammer za magazin People nakon vijesti o smrti rekao je: "Uvijek sam vjerovao da je tuga za javnom osobom privatna stvar, ali reći ću da sam je volio."

Kirstien kolega iz serije Kafić Uzdravlje Ted Danson ispričao je kako je u avionu gledao epizodu te serije, a potom je čuo da je njegova kolegica preminula. 

"Danas sam u avionu radio nešto što rijetko radim. Gledao sam staru epizodu Kafića Uzdravlje. Bila je to epizoda u kojoj Tom Berenger zaprosi Kirstie, koja stalno govori 'ne', iako očajnički želi reći 'da'. Kirstie je uistinu bila briljantna u toj epizodi. Njena sposobnost da glumi ženu na rubu živčanog sloma bila je i dirljiva i histerično smiješna", rekao je, a zatim dodao: 

"Nasmijala me prije 30 godina kada je snimala tu scenu, a jednako me nasmijala i danas. Dok sam izlazio iz aviona čuo sam da je Kirstie umrla. Jako sam tužan i jako zahvalan za sve trenutke kada me nasmijala. Šaljem svoju ljubav njezinoj djeci. Kao što oni dobro znaju, njihova majka imala je zlatno srce. Nedostajat će mi."

Rhea Perlman, koja je glumila Carlu u seriji Kafić Uzdravlje, kaže da je Kirstie bila jedinstvena i divna osoba i prijateljica. 

"Sprijateljile smo se gotovo istog trenutka kada se pridružila ekipi serije. Voljela je djecu, a i moja su djeca voljela nju. Spavali smo u njezinoj kući. Organizirala je lov na blago, zabave za Noć vještica i Uskrs te je pozvala cijelu ekipu serije i njihove obitelji. Htjela je da se svi osjećaju uključenima. Zahvalna sam što sam je poznavala. Nedostajat će mi jako", rekla je Perlman.

"Svijet je prazan bez Kirstie Alley"

Jamie Lee Curtis s Alley je radila na seriji Kraljice vriska. "Upravo sam čula tužnu vijest da je Kirstie Alley umrla", napisala je Jamie na Instagramu. "Bila je sjajna komičarka u Kraljicama vriska i prekrasna mama u svom stvarnom životu. Jedne godine za Božić pomogla mi je kupiti kombinezone za moju obitelj. Složile smo se da se ne slažemo oko nekih stvari, ali imale smo međusobno poštovanje i povezanost", dodala je.

Steve Guttenberg podijelio je zanimljivu anegdotu s preminulom glumicom. "Kirstie me dočekala u svojoj kući sa sendvičem od tune s mojim omiljenim kruhom. 'Steve, znam sve o tebi i tvojoj ljubavi prema raženom kruhu. Pojedi malo tune.' Svaki dan me zadivljavala svojom velikodušnošću. Svijet je prazan bez Kirstie", napisao je.

Od preminule Kirstie oprostili su se još Tim Allen, Kristin Chenoweth, Jackée Harry, Megyn Kelly, Taylor Lautner, Valerie Bertinelli, Scott Baio i brojni drugi.

Pročitajte više