Koliko košta istina: Natjecateljima "Trenutka istine" prijeti do osam godina zatvora

DOK SU se u Hrvatskoj u showu "Trenutak istine" natjecatelji hvalili raznim seksualnim iskustvima, bolesnim maštarijama ili možda prodajom svog tijela na internetu, u Srbiji bez imalo nelagode priznaju kako su počinili kazneno djelo. Dvoje natjecatelja srpske verzije kontroverznog showa su osim novčanog iznosa osvojili i poziv u policijsku postaju. Naime, Beograđanka Katerina Savić Kristić je priznala kako se bavila kamatarenjem dok je Goran Pavlović iz Niša otkrio da je podmitio državnog službenika i da ne plaća porez državi.

"Svaki dinar sam zaradila pošteno baveći se striptizom"

"To je moj novac i nisam ga nikome ukrala. Svaki dinar sam zaradila pošteno baveći se striptizom. Točno je da sam nekim ljudima posuđivala novac kada im je bio potreban. Recimo, ja im dam 500 eura, a oni meni na taj iznos daju još 50. Novac je moj i mogu s njim što god poželim", izjavila je za Press Katerina koja je novcem od zelenašenja kupila, ni manje ni više, već stan. Iako je izašla iz studija zadovoljna, s obzirom da je osvojila novčani iznos od 250 tisuća dinara, Katerina još uvijek misli da nema razloga za brigu te da ona bez obzira na zakon sa svojim novcem može što hoće.



Drugi slični slučaj je Goran Pavlović koji je potvrdno odgovorio na pitanja je li ikad dao mito državnom službeniku i je li istina da ne plaća državi porez. Njegovo objašnjenje zapravo i nije puno pomoglo s obzirom da je bez problema priznao kako je taj mito bio mobilni telefon, ali da je podmićivanje normalno u svijetu. "Iskreno da vam kažem, taj show nisam gledao, ali ako su natjecatelji zaista potvrdili da su počinili kazneno djelo onda će se istraga sigurno pokrenuti. Pogledat ćemo pažljivo snimku emisije pa onda odlučiti što dalje", izjavio je za Press glasnogovornik tužiteljstva, Tomo Zorić.

"Svako davanje novca u zajam uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi ne predstavlja kamatarenje"

Potpuno drugačije mišljenje ima odvjetnik Aleksandar Đorđević. "Svako davanje novca u zajam uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi ne predstavlja kamatarenje. Tužiteljstvo može reagirati u ovom slučaju, ali je potreban i iskaz oštećene strane. Što se tiče Gorana Pavlovića, treba utvrditi kome je dao mito, kako i kada", izjavio je Đorđević. U slučaju da se dokaže kako su iskreni natjecatelji zaista počinili kazneno djelo, Katerini prijeti zatvorska kazna od tri do osam godina dok bi Goran za podmićivanje mogao dobiti do pet godina i za utaju poreza od jedne do osam godina.

A.M.
Foto: Press, Nova TV

Pročitajte više