Kolinda je prije utakmice predviđala rezultat, pogodila je broj hrvatskih golova

Screenshot: RTL

KOLINDA Grabar-Kitarović večeras je gostovala u emisiji RTL Danas, a na kraju gostovanja Andrija Jarak zamolio ju je da pokuša predvidjeti rezultat utakmice između Hrvatske i Srbije. Iako se na početku nećkala, Kolinda je ponudila svoju prognozu - i umalo pogodila cijeli rezultat.

Jarak je rekao da misli da će rezultat biti 26:24 za Hrvatsku, a onda je bivša predsjednica ponudila svoju prognozu. "Ja bih rekla 23:22. Za Hrvatsku, naravno", rekla je Kolinda s osmijehom. Bivša predsjednica je, dakle, pogodila broj golova Hrvatske večeras i malo precijenila Srbe.

Hrvatska rukometna reprezentacija u važnoj je utakmici pobijedila Srbiju 23:20 i napravila velik korak prema plasmanu u drugi krug Europskog prvenstva. Sada joj u zadnjem kolu treba pobjeda nad Ukrajinom, a mora joj se i poklopiti rezultat na utakmici Francuske i Srbije.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu uz malu pomoć Srba, koji su grubo ušli u utakmicu i tako već u prvom napadu zaradili dva isključenja. Iskoristila je to da stekne prednost od tri gola, no Srbija se postupno vratila u egal. Ipak, na individualnu kvalitetu Luke Cindrića i Tina Lučina Hrvatska je na kraju poluvremena vezala tri pogotka i otišla na poluvrijeme uz prednost 11:9.

U drugom poluvremenu Hrvatska se uspjela odvojiti nakon nekoliko vezanih sjajnih obrana Mate Šunjića. Izabranici Hrvoja Horvata čuvali su prednost od četiri razlike, a ponovo se u junaka prometnuo Tin Lučin s realizacijom 5/6. Šunjić je pred kraj na prazan gol zabio za +5, lovilo se važnih +6 kojim bi Hrvatska u zadnjem kolu ovisila sama o sebi, no Srbi su uspjeli doći do -3.

Igračem utakmice proglašen je povratnik Luka Cindrić koji je zabio tri gola. Više od njega postigli su Ivan Čupić i Ivan Martinović (svaki po šest), dok je već spomenuti Tin Lučin zabio jedan manje od njih dvojice.

Pročitajte više