Kolindi se savjetuje da pažljivo vozi nizbrdo, pazeći da ne sruši Tuđmana

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

ŠPEKULIRA se da se Sljemenski spust neće održati. Naime, organizatori strahuju za sigurnost skijaša jer Kolinda može opstruirati utrku pojavivši se iza neke od zastavica. Iako upućeniji govore da Kolinda (i)skače samo iza državne zastave, rizik je, smatraju stručnjaci, opravdan i prisutan. Šta ako se predsjednica ukaže netom prije ciljne ravnine te je Marcel Hirscher odnese sa sobom do cilja?

Nije sporno da predsjednica preko zastave i želi doći do cilja, no otežavajuća okolnost joj je prolazno vrijeme. U četvrtoj godini mandata kasni za prvoplasiranim više od 25 godina i teško je očekivati da će to nadoknaditi u finišu. Premda je u nekoliko navrata bila u opasnosti izlijetanja sa staze, održala se na nogama te dokazala zlobnicima da je spust, odnosno sunovrat, njena najjača displina. S obzirom da stalno radi na brendiranju, odnosno žigosanju Hrvatske u svijetu, njeno povjerenstvo je osmislilo novu skijašku disciplinu-Velebitski spust. To će biti još jedan hrvatski doprinos svijetu sporta, a manjak snijega će nadoknaditi olujni vjetar što će našu stazu činiti najzahtijevnijom u Europi. Projekt kreće od naredne godine, a sponzoriraju ga HAC, HOLDING, ZET i ostala mnogobrojna rodbina.

S obzirom da crvene i plave zastavice podsjećaju Hrvate na komunističko razdoblje, duž staze će umjesto zastavica biti postavljeni brončani kipovi Franje Tuđmana. Preskočiti ili nagaziti Franju Tuđmana značiti će ispadanje iz daljnjeg natjecanja, pa će skijaši zaobilaziti broncu u nastojanju da dođu do zlata. Prvi će se, kao najotporniji na udare, stazom spustiti Milan Bandić, a odmah za njim i predsjednica, praćena Skijaškim Oklopnim Automobilom, odnosno SOA-om. U slučaju da nešto krene po zlu, na cilju će ih čekati stručno osoblje hitne pomoći iz Metkovića. Tijekom natjecanja staza će biti zatvorena za kamione, autobuse, tegljače s prikolicama i osobna vozila, a u popodnevnim satima na istoj lokaciji snimati će se emisija Lijepom Našom-Propuh. Nastupit će Thompson, Mišo Kovač, Mate Bulić i Mladen Grdović, a najboljem skijašu će se uručiti "Queen atrophy", odnosno trofej "Vila Velebita", koji će predsjednica pobjedniku osobno odnijeti u svlačionicu. Gledatelji će prijenos moći pratiti na televizijskim ekranima u noćnom terminu.

Nema sumnje da će nova skijaška disciplina promovirati Hrvatsku diljem Lijepe naše. Snježno kraljevstvo više neće biti samo fantazija, već će se tako zvati izmješteni ured predsjednice.

Nadamo se da će joj Velebitski spust dati dodatni vjetar u leđa te joj savjetujemo da pažljivo vozi nizbrdo, pazeći da ne sruši Franju Tuđmana. Naime, kad vam Tuđman udari u glavu, nagnječenje mozga je neminovna posljedica. Vjerujemo da se predsjednici to neće dogoditi te joj želimo da svoju utrku dogodine privede kraju!

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

 

Pročitajte više