Komičaru otkazali nastup u Kavani HNK Splita: "Intendant Šestan je to tražio"

Screenshot: TikTok

IVICA LAZANEO, stand-up komičar s Brača, na društvenim je mrežama objavio da mu je intendant splitskog HNK-a Srećko Šestan odlučio otkazati show u Kazališnoj kavani, koji je trebao održati u nedjelju. Nastup je zbog takve odluke prebačen u splitski bar.

"Prije tri dana je voditeljica Kavane Katarina Horvatović, na čiji sam poziv i odlučio gostovati u tom prostoru, dobila pisani zahtjev u kojem intendant HNK Split Srećko Šestan moli da se moj nastup otkaže s obzirom na to da se 'odvija uz naplatu ulaznica čime se direktno konkurira repertoaru HNK Split", opisao je Lazaneo na Facebooku.

𝗢𝗕𝗔𝗩𝗜𝗝𝗘𝗦𝗧! 𝗠𝗼𝗷 𝘀𝘂𝘁𝗿𝗮𝘀̌𝗻𝗷𝗶 𝘀𝗵𝗼𝘄 "𝗦̌𝘁𝗮 𝘁𝗶 𝗺𝗶𝘀𝗹𝗶𝘀̌ 𝘀𝗮 𝘀𝘃𝗼𝗷𝗶𝗺 𝘇̌𝗶𝘃𝗼𝘁𝗼𝗺?" 𝘀𝗲 𝗶𝗽𝗮𝗸 𝗻𝗲𝗰́𝗲 𝗼𝗱𝗿𝘇̌𝗮𝘁 𝘂 𝗞𝗮𝘇𝗮𝗹𝗶𝘀̌𝗻𝗼𝗷 𝗞𝗮𝘃𝗮𝗻𝗶 𝗛𝗡𝗞...

Objavljuje Ivica LazaneoSubota, 18. ožujka 2023.

"Drago mi je da stand-up komedija konačno stječe legitimitet u očima kulturnih radnika i da moj rad konkurira Čehovu, Verdiju i Čajkovskom. Oduvijek sam i smatrao svoje baze o škrtosti, odustajanju od studija i tjelesnim izlučevinama visokom umjetnošću, a sad konačno imam i pisanu potvrdu struke", napisao je, između ostalog, komičar na Facebooku.

"Ne čudi me što nisam mogao nastupiti. Vidio sam Šestanovu sliku"

On je nakon te odluke nastupio u baru, gdje je izveo svoj popularni show pod nazivom Što ti misliš sa svojim životom, a publiku je nasmijao osvrtom na nastalu situaciju sa zabranom nastupa u Kavani u Splitu. Snimke nastupa podijelio je na društvenim mrežama.

"Ne mogu ja biti konkurencija profesionalnim glumcima zato što ja pišem svoje tekstove. Ne, ne, više je razloga, zašto ja nisam konkurencija HNK. Za početak, nitko u kazalištu nije sjedio u loži i gledao neku dramu i rekao: 'Znaš što bi mi sad silo? Piva i cheeseburger'", pričao je Lazaneo.

@ivicalazaneo Jučerašnji show se zbog odluke intendanta HNK Split prebacija iz Kazališne Kavane u BackBar Plana B. Evo malog osvrta na tu situaciju :) "Šta ti misliš sa svojim životom?" 01.04. Vidra ZAGREB - ostali zadnji redovi! 22.04. Kino VELI LOŠINJ uskoro još datuma! "Smijeh u teška vremena" 21.03.-26.03. Pazin, Poreč, Rijeka, Mali Lošinj, Labin, Novi Vinodolski 11.04.-15.04. Zagreb, Đakovo, Osijek, Vukovar, Karlovac 02.05.-06.05. Koprivnica, Čakovec, Zagreb, Slavonski Brod, Križevci #splickascena #splickistandup #štatimisliš #standupkomedija #ivicalazaneo #hrvatska #komedija #komičari #komičar #standupkomičar #smijehuteškavremena #hnksplit #kazalište #intendant ♬ original sound - ivicalazaneo

Istaknuo je da ga ne čudi to što nije mogao nastupati u Kavani splitskog HNK-a "jer je vidio Šestanovu sliku". "Ima obrise lica klasičnog hrvatskog načelnika. Eto, tako bi ga opisao. I onda, ako moram baš biti kurba, a bit ću, ja mislim da je razlog zašto nisan nastupio zato što je vidio moj video o Tuđmanu. Mislim da ga je to najviše dotaknulo", poručio je komičar.

Inače, Lazaneo je dio Splicke Scene, kolektiva splitskih stand-up komičara, a osim Ivice, čine ga i Tomislav Primorac, Ante Travizi i Josip Škiljo. Uz Split, redovito nastupaju po cijeloj Hrvatskoj i šire.

>>"Skoro najgori intervju ikad": Provjerili smo koliko su zabavni domaći komičari

Pročitajte više