Komodorac živi vječno: Prizor iz jedne automehaničarske radnje oduševio svijet

Foto: Reddit

PHIL SCHILLER iz Applea nedavno je izjavio da je jako tužno to što neki ljudi još uvijek koriste pet godina stara računala. Priča koja dolazi iz Poljske jako će ga rastužiti.

Naime, jedna automehaničarska radionica u Gdanjsku za obavljanje poslova svakodnevno koristi legendarno računalo iz osamdesetih - neuništivi Commodore 64 s floppy disk driveom koji vrti danas već gotovo zaboravljene 5,25" diskete.

Komodorac se u radionici nalazi više od 25 godina i u tom ih periodu očito nikada nije razočarao jer do danas bi ga vjerojatno već 100 puta zamijenili. Žena koja je na Redditu objavila fotografiju dodaje i da računalo radi, ali i da je očito da je prošlo kroz teška vremena. Neprestano je izloženo kiši koja ulazi kroz obližnje otvorene prozore, a kao što možemo vidjeti na fotografiji, zaposlenici radionice očito ne brišu ruke prije korištenja.

Fotografija je postala viralni hit i proširila se društvenim mrežama.

Inače, Commodore 64 prvi se puta na tržištu pojavio prije 34 godine, imao je procesor od 1 Mhz i 64 kilobajta RAM-a. Kompanija je s proizvodnjom računala prestala 1994., ali to očito ne smeta ove poljske automehaničare.

Pročitajte više